Logo

Κρήτη: Εικόνες «αποκάλυψης» στο δήμο Χερσονήσου - Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στις Γούρνες [βίντεο+φωτο]



 
 

"Σαρώνει" την Κρήτη η κακοκαιρία που πλήττει από το βράδυ της Δευτέρας το νησί. Οι έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν ιδιαίτερα περιοχές στο δήμο Χερσονήσου, όπου οι καταστροφές είναι βιβλικές, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην παραλιακή ζώνη των Γουρνών, όπου όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Νωρίτερα τρεις ακόμα επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Το cretalive.gr και το neakriti.gr,  κάνουν λόγο για απίστευτες και αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχής που έπεσε το βράδυ της Δευτέρας στην ευρύτερη περοχή του δήμου Χερσονήσου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία  γυναίκα είναι σκαρφαλωμενη σε στύλο πισω απο την εκκλησία των Μαλίων και περιμένει να τη βοηθήσουν οι διασώστες. Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε υπόγειο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν για τη διάσωσή του

Συγκεκριμένα, οι εικόνες από τις περοχές  Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Μάλλια, Κουτουλουφάρι, παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο και πλέον τίποτα δεν θυμίζει σκηνικό τουλάχιστον προηγούμενων ημερών.

Μάλιστα έχει κινητοποιηθεί και η ομάδα διάσωσης ορμητικών νερών της ΕΜΑΚ  με τη συνδρομή βατραχανθρώπων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί αν τυχόν υπάρχουν άνθρωποι σε αυτά ενώ στα Μάλλια οι άνθρωποι σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γαντζωθεί σε κολώνες.

Φούσκωσαν παραπόταμοι και χείμαρροι - Έκκληση για μεταφορά κατοίκων σε υψηλότερα σημεία

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικης επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο με τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού.

Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κάνει έκκληση για μεταφορά των κατοίκων σε υψηλότερα σημεία.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα και κατά τόπους θα είναι έντονες.

Γουβες 10-11-2020

Δημοσιεύτηκε από ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ στις Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις