Logo

Ο Κώστας Σακκάς επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού



 
 

Δεκτό έγινε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) το αίτημα του κρατούμενου φοιτητή να μην κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Η απόφαση της ΚΕΜ για επιστροφή του Κώστα Σακκά στη φυλακή Κορυδαλλού για να συνεχίσει τις σπουδές του έρχεται ένα  24ωρο πριν ο κρατούμενος φοιτητής  αρχίσει απεργία δίψας και πέντε μέρες αφότου ξεκίνησε απεργία πείνας,.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί αιφνιδίως στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών το περασμένο Σάββατο, τη μέρα που σε όλη τη χώρα εφαρμοζόταν το δεύτερο γενικό lockdown και ενώ ήδη τα αυξανόμενα κρούσματα στα καταστήματα κράτησης επέβαλαν περιορισμό των μεταγωγών.

«Είναι ανήθικο να μην μπορείς να δεις το πάθος ενός ανθρώπου για γνώση», είπε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Σπύρος Σακκάς γιατρός - διευθυντής του ΕΣΥ και πατέρας του κρατούμενου φοιτητή για την ξαφνική μεταγωγή του γιού του που αποφασίστηκε από την ΚΕΜ στις 3 Νοεμβρίου. 

Ο Σπύρος Σακκάς εξήγησε πως η  μεταγωγή του Κώστα στις Σέρρες ήταν παντελώς αναιτιολόγητη, αφού ο κρατούμενος είναι φοιτητής στο ΙΕΚ του καταστήματος κράτησης του Κορυδαλλού και αφού ολοκλήρωσε τη διετή εκπαίδευση, φέτος θα κάνει την πρακτική άσκηση που είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, ο Κώστας Σακκάς έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στη Γεωπονική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Ο Κώστας Σακκάς μετά την σημερινή απόφαση της ΚΕΜ αναμένεται να  επιστρέψει στον Κορυδαλλό και να κάνει την πρακτική του άσκηση, όπως ρητά προβλέπει ο κανονισμός του ΙΕΚ.

Παράλληλα, θα κάνει αίτηση μεταγραφής στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις