Logo

Σε ισχυρό αστυνομικό κλοιό οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου



 
 

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, το πρώτο σε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν τελικά στην πτώση της.

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου πραγματοποιύνται κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η υγειονομικη κρίση του νέου κορωνοϊού αλλά και μέσα σε κλίμα πολωσης μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης. Πόλωση που πυροδότησε η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύσει γενικώς τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα επί τέσσερις ημέρες με αφορμή την επέτειο.

Οι εορτασμοί σήμερα πραγματοποιούνται υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό, με το σχέδιο της αστυνομίας να θέλει περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους. Πιο συγκεκριμένα, στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. Αυξημένη αστυνομική παρουσία υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2020 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις