Logo

Αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις και προσαγωγές στην Αθήνα: Αποκλεισμένο το μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου [βίντεο +φωτο]



 
 

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου σήμερα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Είναι η 12η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα και την Αθήνα έχει κυκλώσει, με το πρόσχημα της πανδημίας του κορονοϊού, ένας ασφυκτικός κλοιός απαγορεύσεων με μοναδικό στόχο να εμποδίζονται όσοι επιθυμούν να  αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Η Αθήνα σήμερα είναι μία αστυνομοκρατούμενη πόλη με τους ελέγχους περιμετρικά από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να είναι ιδιαίτερα αυστηροί. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κόσμος είναι αποκλεισμένος σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, άνθρωποι  που ήθελαν να αποτίσουν  φόρο τιμής τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας βρέθηκαν ενώπιον ομάδας αστυνομικών που προχώρησε σε 10 προσαγωγές. 

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις (ΔΙΑΣ) περικύκλωσαν το βιβλιοπωλείο της οδού Γραβιάς  εγκλωβίζοντας άτομα που κατευθύνονταν στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Ανάλογες σκηνές. εκτυλίχθηκαν και έξω από το Χημείο (Ναυαρίνου) με μέλη του ΣΕΚ να εγκλωβίζονται από την αστυνομία. Στην ίδια συγκέντρωση βρέθηκαν συνδικαλιστές, υγειονομικοί, κ.α., με την αστυνομία να προχωρά σε μαζικές προσαγωγές (περίπου 40 ατόμων).

Απαγόρευσαν  και την κατ' άτομο προσέλευση ! -  100  προσαχθέντες ανάμεσα τους  και οι δικηγόρο Κ. Παπαδάκης  και Θ. Καμπαγιάννης

Μέχρι το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ και στο αμφιθέατρο του Μεταγωγών.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και οι δικηγόροι, Θανάσης Καμπαγιάννης. και Κώστας  Παπαδάκης, καθώς και οι  Πάνος Γκαργκάνας Χρίστος Αργύρης, Ζαννέτα Λυσικάτου, Δήμητρας Δασκαλάκης, Κατερίνα Πατρικίου. 

Παρά την απαγόρευση, διαδηλωτές τηρώντας τα μέτρα προστασίας εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Αθηνών κρατώντας ένα πανό ή ένα λουλούδι στο χέρι. 

Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Σημειώνεται ότι  πάνω από 4.000 αστυνομικοί, κλούβες και αύρες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

Παράλληλα,με  εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής».

Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις