Logo

Αλβανία: Βίαια επεισόδια στα Τίρανα μετά τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικό [βίντεο + ψωτο]



 
 

Τα Τίρανα συγκλονίζονται από  βίαια. επεισόδια μετά. τη δολοφονία ενός 25χρονου από  αστυνομικό .

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Klodian Rasha δολοφονήθηκε από αστυνομικό το βράδυ της Τρίτης, στη γειτονιά Lapraka των Τιράνων.

Οι αλβανικές αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο νεαρός προσπάθησε «να ξεφύγει, δείχνοντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς στον αστυνομικό».

Επίσης, ισχυρίζεται, πως μετά από έρευνα στην γύρω περιοχή εντοπίστηκε πυροβόλο όπλο που φέρεται να άνηκε στον Klodian Rasha. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) δημοσίευσε ανακοίνωση ανατρέποντας τα όσα ανέφερε η αστυνομία.

Η ShCBA αναφέρει ότι το πυροβόλο όπλο που συγκεντρώθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο από την αστυνομία «βρέθηκε σε ένα από τα σοκάκια που περνούσε ο νεαρός όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία». Επιπλέον, σημειώνει ότι ο αξιωματικός Ν.Η., που δεν μπορούσε να πιάσει και να μπλοκάρει τον Rasha, «άνοιξε πυρ με το πυροβόλο όπλο του προς την κατεύθυνσή του».

Παραβίασε. την απαγόρευση κυκλοφορίας  και δεν φορούσε  μάσκα 

Το himara.gr, αναφέρει ότι ο 25χρονος περπατούσε σε δρόμο των Τιράνων εν ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και χωρίς μάσκα. Αστυνομικοί τον είδαν και τον πλησίασαν για να του κόψουν πρόστιμο. Ωστόσο, ο νεαρός άρχισε να τρέχει για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο σφαίρες πισώπλατα από απόσταση 5 μέτρων, μια εκ των οποίων τον βρήκε στην καρδιά.

Ο λόγος για τον οποίο ο 25χρονος παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν... ένα πακέτο τσιγάρα. 

Ο αξιωματικός που πυροβόλησε τον Rasha συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε πέρα ​​από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Sandër Lleshaj εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Οργή προκάλεσε στα Τίρανα η δολοφονία του 25χρονου και το βράδυ της Τετάρτης, εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την παραίτηση του ΥΠΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών με τους δρόμους να θυμίζουν πεδίο μάχης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ΄τοι οι διαδηλωτές  έκαψαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις