Logo

Η Βενετία βούλιαξε για άλλη μία φορά από τα νερά λόγω κακοκαιρίας [βίντεο]



 
 

Από την Ιταλία είχε περάσει πρώτα η κακοκαιρία  που τώρα πλήττει την Ελλάδα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα και πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της γειτονικής χώρας. 

Χαρακτηριστικέςτης έντασης του φαινομένου είναι οι εικόνες από τη Βενετία και τη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου η βροχή πλημμύρισε το αξιοθέατο και πολίτες περπατούν με το νερό να τους φτάνει ακόμη και πάνω από το γόνατο.

Για άλλη μία φορά το πολυδιαφημισμένο Αντιπλημμυρικό  φράγμα MOSE δεν κατάφερετο πολυδιαφημισμένο Αντιπλημμυρικό  φράγμα MOSE δεν κατάφερε να προστατεύσει την Βενετία και το νερό  προκάλεσε ζημιές, καταστρέφοντας πολλά σπίτια της πόλης. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  φράγμα MOSE αποτελείται από 78 φράγματα-πόρτες τοποθετημένες στις τρεις εισόδους της λιμνοθάλασσας. Οι πόρτες-φράγματα είναι κατασκευασμένες από μέταλλο και είναι κούφιες. Κάθε μια από αυτές έχει 30 μέτρα ύψος, 20 μέτρα πλάτος και 5 μέτρα πάχος. Ο μηχανισμός κάθε ‘’πόρτας’’ στην ουσία αποτελείται από μια βάση-δεξαμενή, μία τρόμπα αέρα και το ίδιο το εμπόδιο. Όταν δεν υπάρχει κίνδυνος, τα φράγματα παραμένουν μέσα στην θάλασσα και το εσωτερικό τους γεμίζει με νερό αφήνοντας τα πλοία να περνάνε. Σε περίπτωση ανάγκης, η τρόμπα διοχετεύει πεπιεσμένο αέρα στο εμπόδιο με αποτέλεσμα το νερό να φεύγει από το φράγμα και το ίδιο το φράγμα να ανασηκώνεται και να προστατεύει την πόλη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που αυτά προκαλούν ή την παλίρροια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις