Logo

ΗΠΑ: Ταραχές στην Ουάσιγκτον με μαχαιρώματα και συλλήψεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Για χαοτική νύχτα στην Ουάσιγκτόν, με συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, που δεν αποδέχονται την ήττα στις προεδρικές εκλογές, αντιμαχόμενες διαδηλώσεις δεξιών και αριστερών ομάδων, επεισόδια, συγκρούσεις με αστυνομικούς, μαχαιρώματα και συλλήψεις, κάνουν λόγο διεθνή και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Προς το παρόν η αστυνομία δεν έχει δώσει ακριβή αριθμών συλληφθέντων και τραυματιών, ωστόσο ήδη κάνουν το γύρο του Διαδικτυου βίντεο με συμπλοκές και βίαιες αντιπαραθέσεις διαδηλωτών μεταξύ τους και με τις αστυνομικές δυνάμεις.. 

Για την επεισοδιακή νύχτα στην Ουάσιγκτον το Russia Today μεταδίδει σε ρεπορτάζ του τα εξής:

Τουλάχιστον ένα άτομο μαχαιρώθηκε στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια σποραδικών συγκρούσεων μεταξύ των δεξιών Proud Boys και των αριστερών Antifa, καθώς η αστυνομία έκανε αγώνα να συγκρατήσει τη βία και να κρατήσει τις αντίπαλες ομάδες χωρισμένες.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέβηκαν στην Ουάσιγκτον το Σάββατο για μια τεράστια διαδήλωση του MAGA που παρουσίαζε μια σειρά συντηρητικών ομιλητών που απευθύνονταν στο ταραγμένο πλήθος, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι εκλογές είχαν «κλαπεί» από αυτούς και κατηγορούν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για «προδοσία».

Παρά τις έντονες φωνές μίσους όπως «Καταστρέψτε το GOP!» , η εκδήλωση ήταν κυρίως ειρηνική, , καθώς η τοπική αστυνομία  κατόρθωσε να κρατήσει τους αντιμαχόμενους διαδηλωτές μακριά, με γραμμές  αστυνομικών με ποδήλατα και με μπ[λόκα που εμπόδιζαν τις ομάδες να αλληλεπιδρούν.

Ωστόσο, καθώς έπεσε η νύχτα, οι δύο πλευρές χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και άρχισαν να περιφέρονται στους δρόμους του κέντρου της Ουάσιγκτον και να παλεύουν με τους αντιπάλους τους, να τους ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού και την ίδια ώρα αμφότεροι να ψεκάζονται με πιπέρι από τους αστυνομικούς..

Ένα άτομο, προφανώς από την πλευρά των Proud Boys, μαχαιρώθηκε, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν μια δεξιά ομάδα να συναντιέται με έναν μοναχικό μαύρο ντυμένο άνδρα.

Άλλα πλάνα δείχνουν ότι η αστυνομία υποχώρησε κάτω από ένα φράγμα μπουκαλιών, τούβλων και άλλα αντικείμενα που ρίχνονταν  από ένα όχημα των Antifa που προφανώς προσπάθησε να καταλάβει τον έλεγχο της πλατείας BLM.

Πολλαπλές αντιπαραθέσεις καταγράφηκαν σε βίντεο, με συγκρούσεις και πυροτεχνήματα να πετούν αμφίδρομα.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει τον αριθμό των τραυματισμών και των συλλήψεων, αλλά το Fox μετέδωσε  ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαχιαρωμένοι και τα νέα του NBC έκαναν λόγο για  τέσσερα θύματα μαχαιρώματος και πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της χαοτικής νύχτας.

 

 

*πηγή  βίντεο  και φωτο  Twitter , rt.com, foxnews.com

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2020 από directNEWS,gr


Τελευταίες Ειδήσεις