Logo

Ρωσία: Νεκροί έντεκα ηλικιωμένοι από πυρκαγιά σε γηροκομείο [βίντεο+φωτο]



 
 

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη μέσα σε ένα γηροκομείο στην περιοχή Μπασκορτοστάν στα Ουράλια στη Ρωσία.  

Το ξύλινο κτήριο που στέγαζε το ιδιωτικό γηροκομείο καταστράφηκε εντελώς από τη φωτιά, σύμφωνα με το Russia Today.

Οι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι ένοικοι του γηροκομείου με κινητικά προβλήματα που παγιδεύτηκαν από τη φωτιά, καθώς δεν ήταν δυνατό να απομακρυνθούν γρήγορα από το φλεγόμενο κτήριο. 

Οι αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις 03:00 τοπική ώρα την Τρίτη (περίπου 24:00 ώρα Ελλάδος) για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οίκο ευγηρίας στο χωριό Ισμπουλντίνο, σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Η φωτιά σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα.

"Τέσσερις άνθρωποι απομακρύνθηκαν μόνοι τους από το κτίριο προτού φτάσουν οι πυροσβέστες", ανέφερε το υπουργείο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε επικαλούμενο τις αρχές της περιοχής ότι μία από τους επιζήσαντες είναι μέλος του προσωπικού, ενώ τρεις άλλοι που σώθηκαν είναι ένοικοι τους οποίους κατάφερε να απομακρύνει αυτή από το μονώροφο ξύλινο κτήριο.

Η προκαταρκτική αιτία της πυρκαγιάς φέρεται να ήταν ένας απρόσεκτος χειρισμός, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. 

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για το περιστατικό. Παράλληλα, ξεκίνησε ποινική έρευνα για εγκληματική ενέργεια βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 109 (του ρωσικού Ποινικού Κώδικα, για πρόκληση θανάτου από αμέλεια σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις