Logo

Και ο Δ. Βερβεσός «αδειάζει» τον Κ. Τσιάρα και διαφωνεί για τις πύλες απολύμανσης στα δικαστήρια



 
 

Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διαφωνεί με την τοποθέτηση πυλών απολύμανσης κατά του κορονοϊού στα δικαστήρια. 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α., Δημήτρης Βερβεσός, με επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ζητεί να ανασταλεί οποιαδήποτε διαδικασία προμήθειας θαλάμων ή πυλών ψεκασμού απολύμανσης στους χώρους των δικαστηρίων της Αθήνας.

Η αλλαγή στάσης του ΔΣΑ, που φαίνεται πλέον να «αδειάζει» τον υπουργό Δικαιοσύνης, έρχεται μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ), η οποία, όπως τονίζει ο Δ. Βερβεσός στην επιστολή του, «δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με την υγειονομική καταλληλότητα και προσφορότητα των πυλών ή θαλάμων ψεκασμού για απολύμανση».

Ο κ. Βερβεσός, συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία ο ΕΟΦ προειδοποιούσε ότι «ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει τη διάδοση μεταδοτικών ιών όπως ο Covid-19» και ξεκαθάριζε ότι δεν έχει εγκρίνει απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση.

Κατόπιν αυτού,  υπογραμμίζει ότι «η ανωτέρω τοποθέτηση του ΕΟΦ, που είναι ο μόνος αρμόδιος σχετικά φορέας, καταδεικνύει ότι οι εν λόγω πύλες ψεκασμού δεν είναι υγειονομικά κατάλληλες προ αντιμετώπιση του Cοvid-19» γι' αυτό και ζητεί να ανασταλεί η προμήθειά τους και να μην εγκατασταθούν στις εισόδους των δικαστηρίων της χώρας.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ΔΣΑ  είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία την προμήθεια των μηχανημάτων αφού ο Κ. Τσιάρας είχε θέσει στη διάθεση των θεσμικών οργάνων της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων έγγραφα του ΕΟΦ(!) σχετικά με την υγειονομική καταλληλότητα και προσφορότητα των εν λόγω μηχανημάτων. Η στάση, ωστόσο, του ΔΣΑ στο θέμα αυτό άλλαξε μετά την ανακοίνωση του ΕΟΦ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις