Logo

Χειροπέδες σε “βαρόνους ναρκωτικών της Ευρώπης” - Κατασχέθηκαν 187 κιλά κοκαΐνης



 
 

Μεγάλο δίκτυο που διακινούσε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη εξάρθρωσε σε κοινή επιχείρηση η αστυνομία του Βελγίου και της Γερμανίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι διωκτικές αρχές για την υπόθεση συνελήφθησαν 17 άτομα στις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα μεταξύ των οποίων ένας 34χρονος με υπηκοότητα Αλβανίας κι ένας 35χρονος με υπηκοότητα Λετονίας που ήταν ανάμεσα στους «μεγαλύτερους βαρόνους των ναρκωτικών στην Ευρώπη».

Η επιχείρηση έγινε σε περίπου είκοσι ακίνητα στις πόλεις της Αμβέρσας και των Βρυξελλών.

«Κατασχέθηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ και 187 κιλά κοκαΐνης», διαβεβαίωσε η βαυαρική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η βαυαρική αστυνομία, οι διακινητές έφερναν τα ναρκωτικά μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας, κρυμμένα μέσα σε κιβώτια με μπανάνες.

Η Αμβέρσα, μέσω του λιμένα της οποίας διακινούνται τα περισσότερα εμπορεύματα στην Ευρώπη εξαιρουμένου μόνο αυτού του Ρότερνταμ, θεωρείται η σημαντικότερη πύλη εισόδου της κοκαΐνης στη Γηραιά Ήπειρο, εξαιτίας των ισχυρών εμπορικών δεσμών της με τη Νότια Αμερική.

Κοκαΐνη διακινείται συχνά κρυμμένη σε φορτία με φρούτα ή στα τοιχώματα εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων κυρίως από τη Βραζιλία, τον Ισημερινό και την Κολομβία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2020 από directNEWS.gr πηγή:ΑΜΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις