Logo

Πυροβολισμοί στην Ηλιούπολη με έναν νεκρό [βίντεο + φωτο]



 
 

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι διωκτικές αρχές το βράδυ της Δευτέρας μετά από πληροφορίες ότι στην Ηλιούπολη σημειώθηκαν πυροβολισμοί

Οι πρώτες. πληροφορίες  ανέφεραν  ότι ένας άνδρας  τραυματιστηκε σοβαρά και κατά τη διακομιδή του στον Ερυθρό Σταυρό κατέληξε. 

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ο νεκρός ήταν ο 38χρονος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος γνωστός στον κόσμο της νύχτας ως "μαύρος" ή "γύφτος" ο οποίος φέρεται να έχει απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν, διατηρώντας επαφές με ανθρώπους της «νύχτας». Συγκεκριμένα, το όνομα του 38χρονου περιλαμβανόταν στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής για μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών το 2015, στο οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί.

Η δολοφονική επίθεση έγινε  21.30 το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Θερμοπυλών, με τους δράστες να έχουν στήσει ενέδρα στο θύμα. .

Σύμφωνα. με τα πρώτα. στοιχεία ο 38χρονος περπατούσε στην οδό Θερμοπυλών και μόλις είχε φθάσει στον αριθμό 42  τον πλησίασαν πεζή δύο άγνωστοι οι οποίοι τον πυροβόλησαν πολλές φορές με πιστόλι. κσι στη συνέχεια  απομακρύνθηκαν και εξαφανίστηκαν .

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άνδρα από το σημείο του εγκλήματος τραυματισμένο, σοβαρά στο κεφάλι και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. 

Την υπόοθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί προανάκριση καθώς και αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Όπως εκτιμάται από τους αξιωματικούς που συμμετέχουν στην έρευνα της υπόθεσης η  δολοφονική επίθεση αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών. μεταξύ ανθρὠπων της νύχτας.

Στο  σημείο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες,

Ο «μαύρος», το κύκλωμα των εκβιαστών και το Σωματείο

Για το  κύκλωμα των εκβιαστών οι  διωκτικές αρχές είχαν προχωρήσει το 2015 σε 22 συλλήψεις, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 70 κατηγορούμενοι  μεταξύ των οποίων...φιγουράρουν και αρκετά περιφερειακά και γνωστά ονόματα της «μαφίας» της Ηλιούπολης. Η  δίκη για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ως θύματα  του κυκλώματος φέρονται τουλάχιστον 150 καταστηματάρχες, στο Κολωνάκι, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικό, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Γλυφάδα, Ελληνικό, Παγκράτι, Ζωγράφου, Βύρωνα, Δάφνη, Ν. Κόσμο, Αγ. Παρασκευή, και άλλες περιοχές.

Η ταρίφα των μελών του κυκλώματος κυμαινόταν μεταξύ 300-500 ευρώ, αποκομίζοντας συνολικά περίπου 100.000 το μήνα. Μεταξύ των 22 συλληφθέντων  ήταν και τρεις αστυνομικοί.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκβίασης ισχυρίστηκαν  ότι είχαν καταστήματα στην Ηλιούπολη και για να δικαιολογήσουν τις ύποπτες επισκέψεις τους σε άλλα νυκτερινά κέντρα και καφετέριες.

Μάλιστα στα απολογητικά υπομνήματά τους ανέφεραν ότι  «έχουν συμπράξει με άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στην ίδρυση του σωματείου Επαγγελματικό Σωματείο Επιχειρηματιών Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης – Ψυχαγωγίας – Διασκέδασης Ν. Αττικής «Η Αλληλεγγύη» στην προσπάθεια να αντιταχθούμε στα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που έχουν πλήξει τον κλάδο μας και έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο μεγάλο αριθμό εστίασης και ψυχαγωγίας».

Στην «ιδρυτική διακήρυξη» του σωματείου μνημονεύονταν «η λαίλαπα εναντίον της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ελλάδα γιγαντώνεται κάθε λεπτό που περνάει. Η κρίση αυτή δημιουργεί την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των αξιών μας αλλά και της ταυτόχρονης αφύπνισης όλων μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη αλληλέγγυοι να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας».

Ο 38χρονος που δολοφονήθηκε στην Ηλιούπολη, γνωστός με το ψευδώνυμο «μαύρος», εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης 50χρονου ποινικού - επίσης κατηγορούμενος στη συγκεκριμένη δικογραφία – που τραυματίσθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε ενέδρα αγνώστων, έξω από φούρνο στη Βάρη, όμως κατόρθωσε να διαφύγει τον κίνδυνο.

Επίσης, ο 38χρονος «μαύρος», που είχε αναλάβει και υπεύθυνος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, φαίνεται να διατηρούσε επαφές με Αλβανό που είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ληστειών και είναι φυλακισμένος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε καμία περαιτέρω ποινική εμπλοκή.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δολοφονία του 38χρονου τη Δευτέρα το βράδυ στην Ηλιούπολη εντάσσεται σε μία σειρά περίπου 25 επιθέσεων μαφιόζικου τύπου που έχουν τελεστεί από το 2017 μέχρι σήμερα με θύματα άτομα που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.  

Δεκαοκτώ ημέρες πριν την δολοφονία του 38χρονου είχε πέσει νεκρός  ο ποινικός Δημήτρης Καπές στα Βριλήσσια και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ΄να υπάρχει σχέση μεταξύ αυτών των δύο τελευταίων εγκληματικών ενεργειών.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-12-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις