Logo

Η εισβολή στο Καπιτώλιο σε εικόνες - 4 νεκροί και δεκάδες συλληφθέντες [βίντεο + φωτο]



 
 

Εικόνες που υπερβαίνουν κάθε φαντασία από την απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ με την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το Asociated Press.

Σύμφωνα με το skai.gr από τα έκτροπα που σημειώθηκαν τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο χώρο του Καπιτωλίου, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ 52 άτομα έχουν συλληφθεί, ορισμένα εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. 

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βιντεοσκοπημένο υλικό, εξαγριωμένοι διαδηλωτές, οπαδοί του Τραμπ, πολιόρκησαν την Τετάρτη το κτήριο του Καπιτωλίου, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, συγκρούστηκαν με τους φρουρούς που είχαν τα όπλα προτεταμένα για να προστατεύσουν τους νομοθέτες και το προσωπικό. 

 Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, η Μιούριελ Μπάουζερ, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Τα έκτακτα μέτρα στην Ουάσιγκτον θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη στο Καπιτώλιο έλαβε χώρα τη στιγμή που επρόκειτο να κυρωθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Πενσιλβάνια, διαδικασία που καθυστέρησε αρκετές ώρες εξαιτίας των επεισοδίων. 

¨Λόγω των βίαιων γεγονότων η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κογκρέσου διακόπηκε και πραγματοποιήθηκαν νέες χωριστές συνεδριάσεις των δύο σωμάτων του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η  Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε, και σε αυτή την περίπτωση με συντριπτική πλειοψηφία (92 έναντι 7 ψήφων) την πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων επί της ένστασης των Ρεπουμπλικάνων πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια.

Η Ολομέλεια του Κογκρέσου,τελικά,  επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020,

Αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα  της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο  ο Μιτς Μακόνελ, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος της Γερουσίας, ανέφερε πως δεν αναμένει άλλες ενστάσεις στην κύρωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του εκλεκτορικού σώματος.

Αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες στους οπαδούς του Τραμπ;

Το γύρο του Διαδικτύου  κάνει. την Πέμπτη ένα. βίντεο  που εγείρει  ερωτηματικά για το ρόλο των αστυνομικών στα επεισόδια. 

Το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter δείχνει τους ίδιους τους αστυνομικούς να ανοίγουν το δρόμο στους οπαδούς με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν οι σκηνές χάους που ακολούθησαν.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-1-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις