Logo

ΗΠΑ: Πρώτη εκτέλεση γυναίκας μετά από 67 χρόνια [βίντεο+φωτο]



 
 

Με θανατηφόρα ένεση εκτελέστηκε την Τετάρτη στις (07:00 ώρα Ελλάδος) σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Τερ-Ότ της πολιτείας των ΗΠΑ, Ιντιάνα η 52χρονη κρατούμενη Λάιζα Μοντγκόμερι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα των δικηγόρων της να ανασταλεί η εκτέλεση επειδή η Μοντγκόμερι πάσχει από σοβαρό ψυχικό νόσημα λόγω των ομαδικών βιασμών που είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία.

Η 52χρονη το Δεκέμβριο του 2004 στραγγάλισε στο Μισούρι μία γυναίκα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος και της πήρε το έμβρυο από την κοιλιά, εμφανίζοντάς το στη συνέχεια ως δικό της και το 2007 το Δικαστήριο της επέβαλε τη θανατική ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είχε δεχθεί την αναστολή της εκτέλεσης, κρίνοντας ότι η ψυχική υγεία της Μοντγκόμερι «είναι τόσο απομακρυσμένη από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορεί να αντιληφθεί λογικά τον λόγο που έχει η κυβέρνηση για να την εκτελέσει».

Ωστόσο, η απόφαση αυτή ακυρώθηκε την Τρίτη από εφετείο κατόπιν προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης και το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε την απόφασή του.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις