Logo

Κάθειρξη 78 ετών συνολικά σε 4 υπεύθυνους για το θάνατο από ασφυξία σε φορτηγό 39 Βιετναμέζων [βίντεο+φωτο]



 
 

Δικαστήριο του Λονδίνου έριξε σήμερα την αυλαία στο θρίλερ της φρίκης στο Έσεξ της Αγγλίας όπου 39 Βιετναμέζοι αντί για μια καλύτερη ζωή που αναζητούσαν  βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία κλεισμένοι μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο το 2019.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης από 13 έτη έως 27 έτη σε τέσσερις άνδρς οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την τραγωδία με τους 39 νεκρούς μετανάστες. 

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, ο Βορειοϊρλανδός Ρόναν Χιουζ, 41 ετών και ο Ρουμάνος Γκεόργκι Νίκα, 43 ετών, που καταδικάστηκαν ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 20 ετών και 27 ετών αντίστοιχα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και διακίνηση. Ο πρώτος είχε δηλώσει ένοχος, ενώ ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Μορίς Ρόμπινσον, ο οδηγός της νταλίκας όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών,ενώ σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε ο Ίμον Χάρισον, ο 24χρονος οδηγός που μετέφερε την νταλίκα μέχρι το λιμάνι Ζεεμπρίγκε του Βελγίου. Υποστήριζε στο δικαστήριο ότι αγνοούσε την ύπαρξη των μεταναστών.

Το δικαστήριο, επίσης, καταδίκασε άλλους τρεις άνδρες που που εμπλέκονταν στην υπόθεση σε μικρότερες ποινές, από 3 έτη  έως 7 έτη φυλάκισης.

Οι άτυχοι Βιετναμέζοι πέθαναν από ασφυξία και υποθερμία. Προσπάθησαν, μάταια, να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο με τα κινητά τηλέφωνά τους ή ακόμη και να σπάσουν την οροφή της νταλίκας για να βγουν έξω. Είχαν δώσει έως και 14.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν στη Βρετανία.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, συνολικά, το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει επτά τέτοια ταξίδια από τον Μάιο του 2018 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2019.

Ο φρικτός θάνατος των ανθρώπων αυτών στάθηκε αφορμή για να έρθουν στο φως τα δίκτυα διακινητών που εκμεταλλεύονται χιλιάδες ανθρώπους στην Ασία, οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους και δίνουν τεράστια ποσά για να καταφέρουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Βιετνάμ, απ’ όπου κατάγονταν τα περισσότερα θύματα, επτά άνθρωποι καταδικάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ποινές φυλάκισης έως 7,5 ετών για τον ρόλο που έπαιξαν σε αυτήν την τραγωδία.

Στη Γαλλία και το Βέλγιο έχουν ασκηθεί διώξεις συνολικά σε 26 ανθρώπους για την ίδια υπόθεση.

*πηγή φώτο και βίντεο: Daily Mail

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις