Logo

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη - Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο η σύζυγός του



 
 

Σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, που στη συνέχεια επέφεραν τον πνιγμό, οφείλεται ο θάνατος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Οι κακώσεις αυτές όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας, δεν διαπιστώθηκε να είχε υποστεί πριν έμφραγμα, ενώ οι κακώσεις προκλήθηκαν το πιθανότερο από την προπέλα του σκάφους. Ο κ. Καλόγριας στην ιατροδικαστική του έκθεση προσθέτει ότι οι κακώσεις προκλήθηκαν "από θλων και τέμνον όργανο".

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας από το λιμενικό σώμα, ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι με τη μηχανή σε λειτουργία.

Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο η σύζυγός του

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο υπάγεται το Λιμενικό Σώμα, υποστηρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα εγκληματικής ενέργειας.

Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους (σ.σ. στο δυστύχημα), που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τονίζει ακόμη, ότι τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα, και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος και για αυτό το λόγο ζητά «οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη ανέβαλε την κηδεία που επρόκειτο να γίνη την Τετάρτη το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις