Logo

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος αγνοείται - Έρευνα σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του [βίντεο+φωτο]



 
 

Διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, που απογειώθηκε την Κυριακή από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, αγνοείται και διεξάγονται έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία για τον εντοπισμό του.

Πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος, με έναν επιβαίνοντα, της σχολής "Egnatia Aviation" με έδρα την Καβάλα.

Το αεροσκάφος δεν επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου από τα Ιωάννινα στην προγραμματισμένη ώρα και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, στις οποίες συμμετέχουν  ένα αεροσκάφος καναντέρ CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας  που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου. Στη συνέχεια απογειώθηκε και ένα  C130.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες έχουν εστιάσει στους Μηλιωτάδες  Ζαγορίου πριν από το Μέτσοβο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Το epiruspost μεταδίδει ότι το  τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 το μεσημέρι της Κυριακής, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η όλη επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία η οποία βρίσκεται στο σημείο με τέσσερα οχήματα και προσωπικό.

Γιγαντιαία. επιχείρηση

Η επιχείρηση που διεξάγεται για τον εντοπισό του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι γιγαντιαία.

 To στίγμα του αε ροσκάφους χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων, καθώς στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στις έρευνες συμμετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα. Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη μήπως εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα. Πλέον, είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 16:30.

Υπενθυμίζεται ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους συμμετέχουν επίσης ένα ελικόπτερο Agusta Bell που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου, ένα καναντέρ CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα C130.

Πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη του. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος, πριν πέσει το σκοτάδι. Ως εκ τούτου, επιστρέφει για συμμετοχή στις έρευνες ένα ελικόπτερο AB205, στην περιοχή μεταβαίνει ένα Super Puma, όπως και μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ).

C-130 στις έρευνες

. Η γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχει εστιάσει στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου πριν από το Μέτσοβο, σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους και του πιλότου.

Το C-130 μετέβη για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και αμέσως απογειώθηκε προκειμένου να επιστρέψει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ντοκουμέντο: Η απογείωση του αγνοούμενου αεροσκάφους 

Σε κάμερα καταγράφηκε, έστω και αμυδρά, κατά την απογείωσή του το εκπαιδευτικό διθέσιο αεροσκάφος που αγνοείται.

Τις φωτογραφίες του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης εξασφάλισε το kozanimedia.gr, από τον κ. Γιώργο Σταμάτη.

Διακόπτονται λόγω καιρικών συνθηκών οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Άκαρπες έχουν αποβεί, μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, το στίγμα του οποίου έχει χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, το σκοτάδι και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, χαμηλή νέφωση, ομίχλη και βροχή, έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή των ερευνών από τις επίγειες δυνάμεις για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται.

Προτού σταματήσουν οι έρευνες για απόψε, δυνάμεις της ΕΜΑΚ «χτένισαν» ορισμένα εξαιρετικά δύσβατα σημεία, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν θεωρηθεί ως πιθανά για την πτώση του αεροσκάφους. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς με χαμηλή νέφωση και βροχόπτωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις