Logo

Ιωάννινα: Άκαρπες οι έρευνες για το διθέσιο αεροσκάφος που αγνοείται



 
 

Χωρίς αποτέλεσμα είναι έως αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείται από χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου Μηλιωτάδων Ιωαννίνων, ΒΑ του αεροδρομίου της πόλης. Σε αυτό μοναδικός επιβαίνων-χειριστής ήταν 32χρονος Ιρακινός.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι. Στο σημείο έφτασαν περίπου 30 Ιρακινοί πιλότοι, συνάδελφοι του αγνοούμενου χειριστή από την ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη κι απευθύνεται κυρίως σε χειριστές από τη Μέση Ανατολή. Μετά από συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, συμμετέχουν στις έρευνες στην περιοχή.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές με τζιπ 4Χ4 ερευνούν μέσα στο δάσος και σε δύσβατες πλαγιές στο Μιτσικέλι.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα: 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες (1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου), 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και δύο πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χαμηλής νέφωσης, δεν είναι δυνατή η βοήθεια εναέριων μέσων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2021 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις