Logo

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη θεσμική και οικονομική απαξίωσή τους - Ζητούν επιπλέον δίκες



 
 

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη θεσμική και οικονομική απαξίωση του κλάδου και ζητούν επιπλέον δίκες για την προσωρινή δικαστική προστασία και τις ευάλωτες ομάδες με μάρτυρες στο ακροατήριο. 

Παράλληλα διατυπώνουν ενστάσεις για την εγκύκλιο που αφορά το 400άρι της οικονομικής ενίσχυσης. 

Τα παραπάνω προκύπτουν από την πολύωρη συνεδρίαση  της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συγκλήθηκε εκτάκτως την Παρασκευή 

Σύμφωνα με τις θέσεις που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:

Οι δικηγόροι ζητούν να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη υπό όρους με τη διεξαγωγή επιπλέον δικώ με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων. 

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να γίνονται οι δίκες των ασφαλιστικών μέτρων, εργατικές, αποδόσεις μίσθιων, διατροφές κλπ . Οι δίκες δηλαδή δικαστικής προστασίας και κυρίως αυτές που αφορούν ευάλωτες ομάδες, ,με  ωριαίο διαχωρισμό των υποθέσεων και εκδίκαση με όλα τα μέτρα προστασίας.

 Εν ολίγοις μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα οι δικηγόροι ζητούν λελογισμένη αύξηση των δικών.

Παράλληλα, οι 63 πρόεδροι των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισαν  να καταθέσουν ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλοντας τη μη ορθή λειτουργία  της δημόσιας διοίκησης (δικαστικές υπηρεσίες, κτηματολόγια, υποθηκοφυλακεία και γενικά δημόσια διοίκηση)  αλλα και την «θεσμική και οικονομική απαξίωση» του δικηγορικού σώματος. 

Αναφορικά με την εγκύκλιο για το 400άρι της οικονομικής ενίσχυσης διατυπώθηκαν ενστάσεις τόσο για το ύψος του ποσού  (40 εκατομμύρια αντί 50 για όλους τους επιστήμονες) όσο και για τα κριτήρια: π.χ τη θέσπιση οικογενειακού εισοδήματος αντί του ατομικού καθώς και την ύπαρξη του κριτηρίου της μείωσης 20% του εισοδήματος. . Δηλαδή, με το κριτήριο αυτό αν κάποιος βγάζει 20.000 το χρόνο και χάσει 20% , δηλαδή έχει πλέον 15.000 εισόδημα, θα πάρει το 400άρι, ενώ αν κάποιος είχε 5.000 ευρώ εισόδημα  και τώρα δηλώνει 4.900 δεν θα πάρει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις