Logo

Ινδία: Κατέρρευσε τμήμα του παγετώνα Nanda Devi στα Ιμαλάϊα – Φόβοι για 150 νεκρούς [βίντεο]



 
 

Τμήμα του παγετώνα των Ιμαλαΐων κατέρρευσε την Κυριακή. Η εξέλιξη αυτή έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές της Ινδίας, καθώς εκτός από την οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί, υπάρχουν φόβοι ότι τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής απομακρύνονται από τα σπίτια τους με κάθε τρόπο. 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Chamoli του Uttarakhand κατέρρευσε ένα τμήμα του παγετώνα Nanda Devi, προκαλώντας μαζικές πλημμύρες στον ποταμό Dhauliganga.

Άμεσα εκδόθηκε υψηλή ειδοποίηση στο Ουτάρ Πραντές, ενώ ο επικεφαλής γραμματέας του Ουταράχσαντ ΟΜ Πρακάς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι περίπου 150 εργάτες εργάζονταν στις όχθες του ποταμού τη στιγμή του συμβάντος.

Τα βίντεο που αναρτώνται στο Διαδίκτυο συγκλονίζουν, ενώ την ίδια ώρα ο ινδικός στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και στρατεύματα για την υποστήριξη της κυβέρνησης Uttarakhand και του NDRF για την αντιμετώπιση της πλημμύρας.

«Στρατιωτικός σταθμός κοντά στο Rishikesh συμμετέχει ενεργά στο συντονισμό επιχειρήσεων διάσωσης και ανακούφισης με την τοπική διοίκηση. Η έδρα του στρατού παρακολουθεί την κατάσταση », είπε ο στρατός, ενώ ο πρωθυπουργός Narendra Modi δήλωσε ότι παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση στο Uttarakhand.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις