Logo

«Μήδεια»: Από 13:00- 19:00 ανοιχτή η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας [βίντεο]



 
 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας, η δεύτερη φάση της οποίας «χτυπάει» το επόμενο διήμερο τα ανατολικά και νότια τμήματα, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η «Μήδεια» έκανε αισθητή την παρουσία της στην Αττική. Αρκετές περιοχές στα βόρεια προάστια έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται ακόμα και σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη για την κακοκαιρία στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ανοίξει από τις 13:00 και μέχρι τις 19:00 το βράδυ η Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας η οποία έκλεισε νωρίς το πρωί λόγω της κακοκαιρίας, από τον κόμβο Καλυφτάκη, στην Κηφισιά, μέχρι τη Λαμία. Η Εθνική Οδός ξανακλείνει στις 19:00 και μέχρι τις 7:00 το πρωί καθώς το βράδυ αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά το τέλος της σύσκεψης, μέχρι τις 19:00 θα επιτρέπεται η κίνηση όλων των οχημάτων και κυρίως των φορτηγών.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα η τροχαία, αποκαταστάθηκε, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

Κανονικά και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας, σε όλο το μήκος της, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα το πρωί, λόγω ακινητοποίησης λεωφορείου στην Κηφισιά. Ωστόσο, από την Τροχαία συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, εφόσον είναι απαραίτητο να κινηθούν στην περιοχή, ενώ είναι πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες σε κάθετους δρόμους, μετά το 'Αλσος Συγγρού.

Στο μετακύ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου, από το Καπανδρίτι προς Βαρνάβα, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης στον Υμηττό, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στη λεωφόρο Αθηνών. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής. Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2021 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις