Logo

«Μήδεια»: Νεκροί από την κακοκαιρία 56χρονος κτηνοτρόφος στην Κρήτη και δύο ηλικιωμένοι στην Εύβοια [βίντεο]



 
 

Η «Μήδεια» με τις σφοδρές χιονοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών και τις πολικές θερμοκρασίες που έφερε φαίνεται πως ευθύνεται για την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Στην πρώτη περίπτωση η οποία καταγράφηκε στην Κρήτη η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη είχε τραγική κατάληξη, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο άνδρας για τον οποίο έγινε η κινητοποίηση. 

Συγκεκριμένα, ένας 56χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του έξω από το μαντρί του. 

Μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ο πρώτος νεκρός της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα, ο οποίος δεν αποκλείεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο. 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα. προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο που έχει κλείσει εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μήδεια" και της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή προκειμένου να μεταβεί στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη σορό του άτυχου άνδρα.

Σημειώνεται πως η έλευση της "Μήδειας" στο Οροπέδιο, πέραν των χιονοπτώσεων, δημιούργησε αρκετά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών.

Στην Εύβοια ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος του, στο χωριό Τρούπι στην Εύβοια, περιοχή η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για έναν άνδρα που είχε ειδοποιήσει ότι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τη Δευτέρα σήμανε συναγερμός, ωστόσο, ήταν τόσο δύσκολη η πρόσβαση που στάθηκε αδύνατον να προσεγγίσουν οι δυνάμεις με αποτέλεσμα όταν τελικά έφτασε εκεί η βοήθεια να είναι πλέον αργά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε αναπνευστικά προβλήματα, χρειαζόταν οξυγόνο και είχε διακοπεί το ρεύμα.

Επίσης,  το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του ένας 73χρονος στην Εύβοια, στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, υποστηριζόταν από οξυγόνο, και από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις