Logo

«Ψευδής ο ισχυρισμός γιατρού ότι παρέλυσε, είχε εμβολιάσει άτομα εκτός σειράς»



 
 

Στημένη υπόθεση και διασπορά ψευδούς είδησης κατήγγειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφορικά με τον γιατρό, που υποστήριξε ότι παρέλυσε από εμβόλιο κατά του Covid-19 αλλά φέρεται να είχε παρακάμψει τη σειρά των εμβολιασμών.

«Δεν γίνεται εγώ που κατηγορούμαι ότι δεν ακολούθησα τη σωστή οδό, εκ των υστέρων, τη μία μέρα να έχω δύσπνοια, την άλλη παράλυση, και δήθεν κρίση» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος εκφράζοντας την αγανάκτησή του και σημειώνοντας ότι ο συνάδελφός του θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να υποστεί στις συνέπειες, καθώς σε βάρος του έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο καθηγητής, μετά από επικοινωνία του με γιατρούς στην Κέρκυρα, εξήγησε μιλώντας στο Open ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν υπεύθυνος για το Κέντρο Υγείας του νησιού «και εμβολίασε εμβολιάσει εκτός σειράς κάποιους ανθρώπους».

«Εκ των υστέρων δημιούργησε όλον αυτόν τον τώρα πηγαίνοντας μία φορά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και λέγοντας ότι έχει σοβαρό πρόβλημα δύσπνοιας και ασθματική κρίση. Πήγε πίσω σπίτι του με διάγνωση ψυχογενούς δύσπνοια, δηλαδή καμία οργανική δύσπνοια. Χθες πήγε και είπε ότι έχει παράλυση. Δεν έχει καμία παράλυση» τόνισε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκε ο κ. Βασιλακόπουλος ο δημοσιογράφος που μετέδωσε την είδηση φοβίζοντας την Ελλάδα είναι ένας εκ των εμβολιασθέντων εκτός σειράς. «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, δεν πρέπει να γίνονται και δημιουργούν τρομερά μεγάλα προβλήματα» είπε ο πρώτος.

Επανήλθε πλήρως η 42χρονη νοσηλεύτρια από την Κέρκυρα

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τη 42χρονη νοσηλεύτρια που όντως παρέλυσε ο καθηγητής ανέφερε πως «είναι απόλυτα καλά, έχει επανέλθει πλήρως».

Κατά «99% -υπάρχουν οι νευρολόγοι που είναι πιο ειδικοί- δεν ήταν Guillain-Barre, γιατί δεν επιστρέφει ο ασθενής με σύνδρομο τόσο γρήγορα και γιατί ο ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικός αποκλείοντας την περίπτωση Guillain-Barre. Αν υπήρχε τέτοια διάγνωση, που δεν υπάρχει, θα ήταν το πρώτο μετά από 160 εκατομμύρια εμβόλια». σημείωσε.

Τέλος, ο καθηγητής εξέφρασε το εύλογο ερώτημα τι πιθανότητα υπάρχει στατιστικά να αναφερθούν δύο περιστατικά παράλυσης στην Κέρκυρα από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία άλλη μετά από 150 εκατομμύρια εμβολιασμούς παγκοσμίως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2021 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις