Logo

Αθήνα: Χημικά, ένταση και προσαγωγές στη συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα [βίντεο]



 
 

Η συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα "πνίγηκε"στα χημικά που έριξαν δυνάμεις της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. 

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές η ένταση ξεκίνησε όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κλείσουν την οδό Πανεπιστημίου για να πραγματοποιήσουν πορεία, με την Αστυνομία να τους εμποδίζει.

Ορισμένοι από τοςυ διαδηλωτές πέταξαν αντιμείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και τους κατεδίωξαν μέχρι την Ομόνοια όπου διαλύθηκαν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν  σε επτά προσαγωγές

Σημειώνεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρονται τα εξής:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα 120 περίπου ατόμων πραγματοποίησε στην οδό Πανεπιστημίου συγκέντρωση υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν για να αποτρέψουν την κατάληψη του οδοστρώματος, δέχθηκαν επίθεση με ρίψη αντικειμένων από τους συγκεντρωμένους, τους οποίους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων μέσω της οδού Πανεπιστημίου μετέβη στην Πλατεία Ομονοίας, όπου και αποχώρησε την 18.40 ώρα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 7 άτομα.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις