Logo

Ντοκουμέντο βίας σε προσαχθέντα κατά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ [βίντεο]



 
 

Με την παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  η εισβολή των ΜΑΤ στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία με ανακοίνωσή της δίνει τη δική της εκδοχή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. 

Αλήθεια, ο εισαγγελικός λειτουργός που ήταν παρών για να "ντύσει" με το μανδύα της νομιμότητας την εισβολή εγκρίνει τη βίαιη συμπεριφορά που επέδειξαν τα όργανα της τάξης, όπως  το σύρσιμο φοιτητών στην άσφαλτο από ομάδες ΜΑΤατζήδων; 

Σε βίντεο ντοκουμέντο για τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στο ΑΠΘ  φαίνονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να βασανίζουν νεαρό, ο οποίος προφανώς περιλαμβάνεται στα άτομα που προσήχθησαν, όπως μας ενημερώνουν οι αστυνομικές αρχές.  

Ο εισαγγελικός λειτουργός που ήταν παρών στην αστυνομική επιχείρηση ας δει την... αβρότητα με την οποία μεταχειρίζονται τον νεαρό οι "΄αριστοι" των ΜΑΤ  και ας κρίνει αν είναι δείγμα δημοκρατίας ή απονομής δικαίου ο βασανισμός ενός πολίτη.

Επίσης, ας διαβάσει την ανακοίνωση της αστυνομίας καθώς και το σχόλιο ενός άλλου πολίτη για την εικόνα που καταγράφει το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο  και ας αξιολογήσει στη συνείδησή του ποιό από τα δύο κείμενα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μια και ο ίδιος ήταν παρών κατά την αστυνομική επιχείρηση. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επέμβαση στο ΑΠΘ

"¨Πρωινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα ατόμων εισήλθε και πραγματοποίησε κατάληψη σε χώρους της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές.

Περί ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση παρουσία Εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος.

Στο εσωτερικό του κτηρίου εντοπίσθηκαν συνολικά 30 άτομα τα οποία και προσήχθησαν.

Εξωτερικά του κτηρίου συγκεντρώθηκαν 150 άτομα περίπου, που κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας μπογιές και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων"

Σχόλιο πολίτη στο athens.indymedia

"48 χρόνια μετά, το μόνο που τελικά φαίνεται πώς άλλαξε, είναι το χρώμα της στολής.

Αν και μέσα στο χρόνια έχουμε δει ξανά και ξανά αδιανόητες εικόνες βίας από αστυνομικούς, ποτέ δε θα μπορέσουμε να τις συνηθίσουμε.

Το αφήγημα του καθεστώτος περί πάταξης της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια κατέρρευσε ελάχιστες εβδομάδες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Δείτε στο βίντεο ποιοι είναι οι πραγματικοί εγκληματίες και ποιος επιβάλλει τη βία στα πανεπιστήμια.

Να μη συνηθίσουμε αυτές τις εικόνες" .

Το βίντεο 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-2-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις