Logo

ΑΠΘ: Φοιτητής θα υποβάλλει μήνυση κατά αστυνομικών που του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν [βίντεο]



 
 

;Ένας από τους 31 φοιτητές που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών, καθώς τραυματίστηκε στο μάτι κατά τη σύλληψή του.

Ο φοιτητής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «αστυνομικές δυνάμεις μαζεύτηκαν έξω από τον χώρο του ΑΠΘ στην Εγνατία και αναίτια μπήκαν μέσα, έσπασαν την κατάληψη και επιτέθηκαν στους φοιτητές που ήμασταν έξω από το κτήριο.

Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης H καταστολή, όπως λένε και τα συνθήματά μας, δεν θα περάσει. Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Ο αγώνας μας για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας, για να ανοίξουν χωρίς να έχουμε αστυνομία μέσα, αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για να σπουδάζουμε με αξιοπρέπεια και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνεχίσουμε».

Ο συνήγορός του φοιτητή, Βασίλης Τομπουλίδης ανέφερε: «Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις