Logo

Θεσσαλία: Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα [βίντεο+φωτο]



 
 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι που είχε επίκεντρο 16 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 7,8 χλμ και έγινε αισθητός τόσο στην βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το μέγεθος του σεισμού, ήταν 6,2 βαθμών. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ήταν 8 χλμ δυτικά του Τυρνάβου, με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ ακολούθησε τρία λεπτά αργότερα και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ (αρχική μέτρηση 4,4), 7 χλμ δυτικά-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, στο ίδιο εστιακό βάθος.

Στις 12:26 σειρά είχε δόνηση 4,2 R, ενώ και στις 12:34 ο Εγκέλαδος «ξαναχτύπησε» με 4,9 R.

«Γνωστό ενεργό ρήγμα. Προηγήθηκαν προσεισμοί, αναμένονται μετασεισμοί» ανέφερε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια.

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έκλεισαν όλα τα σχολεία στην περιοχή, ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις