Logo

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα -Έπεσαν βράχοι στα Μετέωρα [βίντεο]



 
 

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας το βράδυ της Πέμπτης, στις 20:38. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέγραψε αρχικά τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ και λίγα λεπτά μετά αναθεώρησε το μέγεθος στα 5,5 Ρίχτερ. 

Οι μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρουν το εστιακό βάθος της δόνησης στα 11,3 χλμ και το επίκεντρο στα 16 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

«Πρόκειται για έναν νέο σεισμό περίπου ίσου μεγέθους με τον πρώτο», ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Εξετάζουμε με ακρίβεια και συγκρίνουμε τα μεγέθη. Το φαινόμενο των διπλών σεισμών σας υπενθυμίζω πως είχε παρατηρηθεί στην Κεφαλονιά το 2014 και είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί. Παρακολουθούμε το φαινόμενο από το Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο σε 24ωρη βάση».

Η δόνηση, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα και στη Μαγνησία μεταξύ άλλων, ενώ υπάρχουν αναφορές και από κατοίκους της Αττικής πως ένιωσαν τον σεισμό. 

Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει:

«Το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι στιγμής, δεν έχει δεχθεί κλήσεις για παροχές βοηθείας, ενώ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή.

Παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.

Λόγω των συνεχόμενων μετασεισμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο Μεσοχώρι και στο Δαμάσι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα κομμάτι του Μεσοχωρίου είναι χωρίς ρεύμα ενώ ένα άλλο με μικρή τάση.

Έπεσαν βράχοι στα Μετέωρα

Οι πρώτες πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν πτώσεις βράχων από τις κορυφές των Μετεώρων, ενώ υπάρχουν αναφορές για δύο κτήρια που κατέρρευσαν και για μία φωτιά που ξέσπασε σε κτίσμα. 

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια στα Μετέωρα. Ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Θεόδωρος Αλέκος, συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία και προσοχή για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με τον διοικητή της Πυροσβεστικής και αναζητούν αν υπάρχουν τραυματίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποια σπίτια που ήταν μισογκρεμισμένα, γκρεμίστηκαν εντελώς.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις