Logo

Χημικά και ρίψη νερού σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα [βίντεο+φωτο]



 
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 18:00 επικράτησε ένταση, καθώς η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη νερού με την  «Αύρα» και σε προσαγωγές όταν οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος και οι αστυνομικοί τους απώθησαν.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε ρίψη χημικών στο Σύνταγμα, στα Προπύλαια και στην Ιπποκράτους, ενώ δεύτερη Αύρα έριξε νερό στους διαδηλωτές που έφτασαν στα Προπύλαια και είχαν ανοίξει πανό.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο δεν επέτρεψαν στους συγκενρωμένους να πλησιάσουν στο Σύνταγμα. Ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρακτική της αστυνομίας, λέγοντας   πως οι αστυνομικοί δρουν με παράνομο τρόπο. Πίσω από τον κ. Καμπαγιάννη οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις  8 Ιανουαρίου 2021 άρχισε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας. 

Νωρίς έγινε γνωστό ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της απεργίας πείνας και δίψας που ακολουθεί.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις