Logo

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ χτύπησαν νεαρούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με πρόσχημα τον κορονοϊό [βίντεο+φωτο]



 
 

Δικυκλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας καταγγέλλονται ότι την Κυριακή  επέδειξαν  αυταρχισμό και βιαιότητα στην  κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες,  αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που επιχείρησαν να κόψουν πρόστιμο σε οικογένεια, προπηλάκισαν πολίτες στην πλατεία και στη συνέχεια κάλεσαν ενισχύσεις.

Σε σύντομο διάστημα όλη η πλατεία γέμισε αστυνομικούς, οι οποίου χρυπούσαν νέα παιδιά και τα έσερναν κάτω  υπό τα βλέμματα περαστικών και οικογενειών. 

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί προσήγαγαν τουλάχιστον εννέα άτομα χωρίς να είναι γνωστό γιατί, υπό τις φωνές περίοικων που έβλεπαν άναυδοι την άγρια συμπεριφορα  των αστυνομικών.

Από την αστυνομία διαρρέεται ότι σημειώθηκε  «επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», την ώρα που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. 

Μάλιστα στη συνέχεια η διαρροή 'ελαβε τη μορφή  ανακοίνωσης στην οποία η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Ωστόσο, βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της βίαιης συμπεριφοράς που επέδειξαν - για άλλη μία φορά - άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εναντίον πολιτών. 

 

 

 

 

Μαζική διαδήλωση

Μετά τις βιαιότητες των αστυνομικών νεολαία και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση. σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν  συνθήματα κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας, του υπουργού ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη και της πολιτικής της κυβέρνησης. 

>

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2021 από directNEWS.gr

\


Τελευταίες Ειδήσεις