Logo

Νέα Σμύρνη: ΜΑΤ και χημικά κατά πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν κατά της αστυνομικής βίας [βίντεο+φωτο]



 
 

Με ΜΑΤ, χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης... απάντησε η Ελληνική Αστυνομία στους πολίτες της Νέας Σμύρης που πραγματοποίησαν πορεία κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή τις βιαιοπραγίες αστυνομικών οργάνων κατά νεαρών νωρίτερα την Κυριακή  στην κεντρική πλατεία. 

Περισσότεροι από 1.200 πολίτες έδωσαν το παρών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά τα οποία συνέβησαν το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν στην πλατεία τς Νέας Σμύρνης προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. 

Οι έλεγχοι κατέληξαν σε αναίτιο ξυλοδαρμό πολιτών και προσαγωγές, γεγονός που εξόργισε τους πολίτες σε συνδυασμό με την προσπάθεια της αστυνομίας να καλύψει τη βίαιη συμπεριφορά των στελεχών της διαρρέοντας ότι στη Νέα Σμύρνη σημειώθηκε επίθεση κατά αστυνομικών. 

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής το οποίο φυλάσσόνταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο όπου και εκεί υπήρχε ισχυρή παρουσία δυνάμεων καταστολής. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, διαλύοντας τους συγκεντρωμένους. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2021 από direcNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις