Logo

ΠΟΑΣΥ: Στη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία δεν έχει θέση η βία



 
 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπάλλήλων (ΠΟΑΣΥ) θεωρεί ότι δεν πρέπει να "μένουν σκιές για το έργο και την προσφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων Αστυνομικών"  .

Για το λόγο αυτό με ανακοίνωσή της ζητά από τη συντεταγμένη πολιτεία την "πλήρη διαλεύκανση"  του περιστατικού που έλαβε χώρα την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, γιατί, όπως τονίζει. στις δημοκρατίες "δεν έχει θέση η βία".

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και δημοσιεύτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Ομοσπονδία μας οφείλει να έχει και έχει διαχρονικά ξεκάθαρη και σαφή θέση.

Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στρέφεται διότι μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε και ως αστυνομία αλλά και ως κοινωνία. Στις δημοκρατίες, και ειδικά στην χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν έχει θέση η βία, αλλά ο διάλογος, τα επιχειρήματα, η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, κρίσιμα ζητήματα για τα οποία αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος.

Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός δίπλα στους αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά αγώνα τόσο για τα δικαιώματα όσο και για την ασφάλεια των πολιτών, τους οποίους υπηρετούμε, δίνοντας ακόμα και τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτη κάθε έκπτωση σε αστυνομικές αρχές, αξίες και κώδικες δεοντολογίας, κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης και κάθε πρόσληψη αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

Η Ομοσπονδία μας, τέλος, ζητά από τη συντεταγμένη πολιτεία την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού ώστε να μην μένουν σκιές για το έργο και την προσφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων Αστυνομικών.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος"

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις