Logo

Κορονοϊός: Συναγερμός σε «Μεταξά» και «Δρομοκαΐτειο» - Δεκάδες κρούσματα σε υγειονομικούς και ασθενείς



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία «Μεταξά» και «Δρομοκαΐτειο» αφού έχουν ανιχνευθεί δεκάδες κρούσματα κορονοϊού τόσο σε ασθενείς όσο και στο υγειονομικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» Θωμάς Κατσικάρος, μιλώντας στο open ανέφερε ότι καταγράφηκε έκρηξη κρουσμάτων στο ογκολογικό τμήμα με 42 άτομα να είναι θετικοί στον ιό, οι 30 εξ αυτών υγειονομικοί και 12 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσικάρο η διασπορά ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς και όχι από υγειονομικούς λέγοντας ότι «έγινε χειρουργείο σε ασθενή με τεστ αρνητικό. Στη πορεία βγήκε θετικός και δυο νοσηλεύτριες μετά τον έλεγχο βγήκαν θετικές ενώ ήταν εμβολιασμένες» θέλοντας με αυτό το παράδειγμα να δείξει ότι ακόμη και το αρνητικό τεστ δεν διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί ανεμβολίαστων νοσηλευτών παραδέχθηκε ότι οι 11 είναι εμβολιασμένοι (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) και με τη δεύτερη δόση και ότι πιθανόν αυτοί που εμβολιάστηκαν να χαλάρωσαν στα μέτρα.

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το «Δρομοκαΐτειο»

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ανεξέλεγκτη την κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο αφού ήδη έχουν εντοπιστεί περίπου 40 ασθενείς θετικοί και πάνω από 50 ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα. Στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου υπάρχουν 27 θετικοί ασθενείς εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Επίσης σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση. Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο.

Το Γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 29 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία. «Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το Νοσηλευτικό Προσωπικό με τους
ασθενείς με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι απόγευμα – νύχτα δεν υπάρχει στο νοσοκομείο παθολόγος, ούτε λειτουργούν εργαστήρια, ενώ δεν υπάρχει ψυχίατρος στο τμήμα. Την ίδια ώρα, δεν υπάρχουν και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. «Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας» τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στα Γενικά Νοσοκομεία. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς. Θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Την Δευτέρα 22/03/2021 και ώρα 8:30πμ. έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος κορονοϊού, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου» καταλήγει το σωματείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις