Logo

Σε κρίσιμη κατάσταση 30χρονος μετά από δάγκωμα κόμπρας [βίντεο]



 
 

Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ένας 30χρονος ψυχολόγος, μετά από δάγκωμα της σπάνιας κόμπρας «νάγια καούθια», της οποίας είναι λάτρης. 

Το σπάνιο φίδι, που προέρχεται από την Ινδία,  δάγκωσε τον 30χρονο στο δείκτη του δεξιού χεριού και η ταχεία δράση του ισχυρού δηλητήριού του ανάγκασε μέσα σε λίγα λεπτά τους γιατρούς να τον  διασωληνώσουν.

«Είναι ένας νέος άνδρας, 30 ετών, Έλληνας, ο οποίος έχει ένα χόμπι συλλογής φιδιών και πήγε να ταΐσει μία κόμπρα την οποία είχε, χτες το απόγευμα. Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία. Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος», λέει ο Θεόδωρος Κορμάς, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» .

Οι γιατροί  είχαν ως πρώτο μέλη μα να βρουν ακριβώς το είδος της κόμπρας και στη συνέχεια να αναζητήσουν το αντίδοτο, κάτι που αποδείχθηκε πολύ δύσκολη δουλειά, καθώς δεν υπήρχε στην Ελλάδα. 

Έτσι ι στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να εντοπιστεί το αντίδοτο  και να του χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό.

«Δεν υπάρχει ορός, επειδή είναι μία κόμπρα ασυνήθιστη για την Ευρώπη όλη. Είναι στην Ινδία ένας τύπος κόμπρας, που  λέγεται  Naja Kaouthia και ορός δεν υπήρχε. Άμεσα ένα  ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο πήγε στην Κύπρο και έφερε τον ορό. Έχει ξεκινήσει με βάση ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο η χορήγηση του ορού και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Έχει πάρει δυο, τρεις δόσεις και θα συνεχίσει να παίρνει, δηλαδή το πρωτόκολλο έλεγε μια, δυο, τρεις δόσεις κοντά – κοντά, και μετά ανά εξάωρο για κάποιο διάστημα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις