Logo

Γιγαντιαίο πλοίο “φράκαρε” στη Διώρυγα του Σουέζ [βίντεο+φωτο]



 
 

"Μποτιλιάρισμα" τουλάχιστον 100 πλοίων έχει προκληθεί στη Διώρυγα του Σουέζ μετά την προσάραξη ενός γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβώτίων. το οποίο παρασύρθηκε από ριπή ανέμου.

Το πλοίο που έκλεισε τη Διώρυγα του Σουέζ είναι το MV Ever Given, ταϊβανέζικο φορτηγό μήκους 400 μέτρων και πλάτους 59.

Το εν λόγω πλοίο, όπως φαίνεται από φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram από την Αμερικανίδα μηχανικό  του εμπορικού ναυτικού, Τζούλιαν Κόνα, βρίσκεται κάθετα μέσα στη Διώρυγα του Σουέζ, εμποδίζοντας την οποιαδήποτε διέλευση.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το Maersk Denver, που έχει αποκλειστεί πίσω από το Ever Given. «Ένα πλοίο μπροστά μας προσάραξε ενώ πέρναγε τη Διώρυγα και τώρα έχει αποκλείσει τη διέλευση. Φαίνεται πως μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε εδώ λιγάκι», έγραψε η Αμερικανίδα μηχανικός. 

Η Evergreen Marine Corp., στην οποία ανήκει το σκάφος, ανέφερε πως «πιθανόν το πλοίο χτυπήθηκε από ριπή ανέμου» και προσάραξε. Η εταιρεία «συζητά με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής που διαχειρίζεται τη διώρυγα, για να προσφερθεί βοήθεια στο πλοίο το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, εξαιτίας του συμβάντος πάνω από 100 πλοία έχουν σχηματίσει τεράστια ουρά καθώς περιμένουν για να περάσουν τη Διώρυγα του Σουέζ.

«Είχαμε ένα περιστατικό προσάραξης», συνόψισε μιλώντας στο Μπλούμπεργκ ο Αλόκ Ρόι, διευθυντής της BSM Hong Kong, που διαχειρίζεται το Ever Given.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον  εξειδικευμένο ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων Vessel Finder, το Ever Given έχει προορισμό το Ρότερνταμ.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι από τη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία εγκαινιάστηκε το 1869, διέρχεται περίπου το 10% των εμπορικών πλοίων που εκτελούν δρομολόγια διεθνώς

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις