Logo

Κορονοϊός: Υποχρεωτικό το self-test σε δικαστήρια, σχολεία, λιανεμπόριο και τουρισμό



 
 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την  ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, ανέφερε ότι ξεκινά  από τις αρχές Απριλίου η λειτουργία της διαδικασίας του self-test η οποία θα λειτουργήσει, συμπληρωματικά στην στρατηγική της κυβέρνησης για ασφαλή έξοδο από τα lockdown.

Στόχος, είναι να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί φορείς της covid. Αν  το πρώτο τεστ είναι θετικό, θα γίνεται δεύτερο σε δημόσιες δομές υγείας για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Όπως έκανε επίσης γνωστό για κάποιες ομάδες πολιτών το τεστ θα είναι υποχρεωτικό. 

Συγκεκριμένα, τα ατομικά τεστ θα είναι υποχρεωτικά για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ώστε να διευκολυνθεί το άνοιγμα των σχολείων. Υποχρεωτικό θα είναι επίσης το εβδομαδιαίο ατομικό τεστ για τους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου, της εστίασης, της ακτοπλοΐας- ναυτιλίας, της μεταποίησης και στα δικαστήρια.

Τα ατομικά τεστ θα είναι προαιρετικά για τους υπόλοιπους πολίτες που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς.

Η διάθεσή τους θα αρχίσει από τις αρχές Απριλίου στα φαρμακεία, και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χορήγησής τους αρχικά σε πολίτες έως 67 ετών, επειδή είναι εργασιακά ενεργοί και στόχος είναι το άνοιγμα της αγοράς. Για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος, αν αυτό προκύψει από το ατομικό τεστ, θα λειτουργεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ένα στα είκοσι άτομα που θα κάνει τεστ θα βγει θετικό κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά υψηλή η επαφή μας με φορέα του ιού και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις