Logo

Νέα ΚΥΑ: Τα μέτρα κατά του κορονοϊού μέχρι τις 5 Απριλίου 2021 - Τι ισχύει για τη λειτουργία των δικαστηρίων [έγγραφο]



 
 

Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού που θα ισχύουν από Δευτέρα, 29 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 τα οποία αφορούν και τη λειτουργία των δικαστηρίων το ίδιο διάστημα.

Από το περιεχόμενο της νέας ΚΥΑ προκύπτει ότι για την οριζόμενη χρονική περίοδο είναι ελάχιστες οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, στις επιβαρημένες επιδημιολογικά περιοχές επέρχονται οι εξής αλλαγές στη λειτουργία των δικαστηρίων σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ .

• Εξαιρούνται της αναστολής όλες οι διαδικαστικές πράξεις και ενέργειες που ορίζονται στα άρθρα 68 επ. του ν. 4307/2014 (Α’ 246), η διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών και οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια αυτών, ασχέτως εάν έχει ασκηθεί ή όχι τριτανακοπή. (υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698/19.3.2021 προβλεπόταν αναστολή για τις περιπτώσεις που είχε ασκηθεί τριτανακοπή).

Κατά τα λοιπά επαναλαμβάνονται οι ρυθμίσεις της με αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698/19.3.2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 1076/20.03.2021)

Χαρακτηριστικά, προβλέπεται, μεταξύ άλλων:

– Μέχρι δεκαπέντε (15) άτομα στην αίθουσα. 

Κατ’ εξαίρεση ο αριθμός των ατόμων στην αίθουσα μπορεί να υπερβεί τα δεκαπέντε (15), εάν, κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου, η παρουσία των ατόμων αυτών είναι απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 31.8.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2021 ή συμπληρώνεται ο ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.- Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

–Με απόφαση του οργάνου διοίκησης ο ορισμός των ειδικότερων ζητημάτων:

Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου ή εισαγγελίας, που τοιχοκολλάται στην είσοδο του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας και αναρτάται στην ιστοσελίδα τους, εφόσον διαθέτουν, ορίζονται τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών τους, καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα που τηρούνται υπ’ ευθύνη τους, για την ασφαλή λειτουργία του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας ενόψει της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19.

 

Διαβάστε όλη την ΚΥΑ

 

Εναλλακτικά διαβάστε όλη την ΚΥΑ εδώ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις