Logo

Άνδρος: Μεγάλη φωτιά στα Ρέματα - Εκκενώθηκαν δύο χωριά, τραυματίστηκε πυροσβέστης [βίντεο+φωτο]



 
 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα στην Άνδρο.

Πρόκειται για μία μεγάλη και «δύσκολη» φωτιά για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούσαν αρχικά 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκαν μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί στο νησί  με ελικόπτερο  και 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα που θα μεταβούν από τη Ραφήνα με πλοίο που μισθώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές. 

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο νησί

Λίγο πριν τις !3:00 της Κυριακής στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  τρια αεροσκάφη και τρια ελικόπτερα, επίσης συνδράμουν υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

Με  εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση οι κάτοικοι άλλων δύο χωριών

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε λόγο, μιλώντας  στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, για ένα ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που καίει σε χαμηλή βλάστηση.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι. Παράλληλα, οι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.

Πυροσβέστης, μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου , ο οποίος εγκλωβίστηκε απο ενα «γύρισμα» της φωτιάς. Η κατάσταση του, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών επέστρεψε στο πόστο του, συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ζήτησε την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς γράφοντας στο Facebook:

«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.
Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ»,. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην  περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι,  7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών. 
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις