Logo

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εταιρεία στο Τέξας - Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες [βίντεο]



 
 

Τουλάχιστον  ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης ενόπλου ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε εταιρεία επίπλωσης στο κεντρικό Τέξας.

'Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, ο ύποπτος συνελήφθη από πολιτειακούς αστυνομικούς, ενώ τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή  κατάσταση, ενώ ένας πέμπτος υπέστη ασθματική κρίση.

Το αιματηρό περιστατικό, που προστίθεται σε μία σειρά επιθέσεων ενόπλων, μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες στις ΗΠΑ, έλαβε χώρα σε ατάστημα της εταιρείας Kent Moore Cabinets στην Μπράιαν, στο κεντρικό Τέξας, ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης, Έρικ Μπασκ.

Ο ύποπτος για το μακελειό, έχει τεθεί υπό κράτηση και πιστεύεται πως είναι υπάλληλος της εταιρείας. Τα κίνητρά του δεν είναι σαφή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρεπουμπλικάνος Γκρεγκ Άμποτ, τόνισε σε ανακοίνωσή του πως η πολιτεία «θα συμβάλλει με όποιον τρόπο χρειαστεί» προκειμένου ο δράστης να προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον κ. Άμποτ, ένας αστυνομικός «τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη του υπόπτου».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  Μπράιαν, πόλη με πληθυσμό περίπου 87.000 κατοίκων, βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από το Texas A&M University.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την παρουσίαση από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στοχευμένων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση των πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, όπου τα πολυαίμακτα βίαια επεισόδια με τη χρήση τους αποτελούν μάστιγα.

Από τα μέσα Μαρτίου, έχουν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά - ανάμεσά τους αυτό στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια (8 νεκροί), αυτό στο Μπόλντερ, στο Κολοράντο (10 νεκροί) και αυτό στο Όραντζ, στην Καλιφόρνια (4 νεκροί, ανάμεσά τους ένα αγοράκι 9 ετών).

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις