Logo

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οπτικό υλικό με τους δράστες στα χέρια των αρχών - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας [βίντεο]



 
 

Οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο,  έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές. 

Αυτό το στοιχείο θεωρείται πολύτιμο καθώς θα συντελέσει τα μέγιστα στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό των δραστών  και θα συνδυαστεί με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, ένας εκ των οποίων έχει περιγράψει με ακρίβεια τη σωματοδομή του εκτελεστή ττου δημοσιογράφου. 

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη εξιχνίαση της δολοφονίας, παράλληλα θα  αναζητήσουν στοιχεία από το τηλέφωνο και τον υπόλογιστή του θύματος. Επίσης, μελετούν τα κείμενα που ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr,  της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχιριστής, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο κίνητρο του εγκλήματος καθώς και στον ηθικό αυτουργό που έδωσε εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. 

Μιλώντας το Σάββατο  στη δημόσια τηλεόραση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, συνέδεσε τη δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά περιστατικών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Ο κ. Οικονόμου είπε πως από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, το Σάββατο  ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση. Ο ιατροδικαστής εντόπισε ότι 6 σφαίρες χτύπησαν τον δημοσιογράφο στο σώμα, μία στον λαιμό και 2 στο κεφάλι, ενώ μια σφαίρα εντοπίστηκε στην παλάμη του.

Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα τον δολοφόνο 

Αυτόπτης μάρτυρας, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτλεστή του δημοσιογράφου, μίλησε την Κυριακή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύποι" και περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος, καθώς και τον ένα από τους δύο δράστες. 

 Πρόκειται για έναν από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας και έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές.

Συγκεκριμένα, οι τρεις  δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους στο παρκάκι, μπροστά από το οποίο εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Γιώργος Καραϊβάζ και περίμεναν με τα πράγματά τους στο πεζοδρόμιο.

"Ήμουν μπροστά και είδα τον δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, ο οποίος στηρίχτηκε στη μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη" είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας  πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

"Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και όπως είχε πέσει κάτω του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του", συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Ο εν λόγω αυτόπτης μάρτυρας  περιέγραψε τον  εκτελεστή λέγοντας πως ήταν ψηλός, περίπου 1,80 με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. "Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε με τα παιδιά την αστυνομία" τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν άκουσε κάτι να λέει ο δράστης ή ο δημοσιογράφος, είπε πως "το μόνο που άκουσα ήταν ένα "ωω" από το θύμα".

Επίσης ανέφερε ότι όλα έγιναν μέσα σε 15- 30 δευτερόλεπτα, ενώ σημείωσε ότι στην αρχή δεν κατάλαβε ότι είναι δολοφονία. "Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα" συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί, ότι η κηδεία του Γιώργο Καραϊβάζ γίνεται σήμερα Κυριακή το μεσημέρι στο χωριό του, το Καλλίφυτο Δράμας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις