Logo

ΗΠΑ: Βίαια επεισόδια για το θάνατο 20χρονου από αστυνομικά πυρά για ένα αποσμητικό αυτοκινήτου [βίντεο+φωτο]



 
 

Εκρηκτικές αντιδράσεις στην κοινωνία των ΗΠΑ πυροδώτησε ο θάνατος από αστυνομικά πυρά ενός Αφροαμερικανού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή  μόλις 10 μίλια από το σημείο όπου ο George Floyd έχασε τη ζωή του πριν περίπου ένα χρόνο  από τη βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών.. 

Διαδηλωτές,  που ζητούσαν την απόδοση Δικαιοσύνης για τη δολοφονία ενός 20χρονου άνδρα από ένστολους, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης του Μπρούκλιν, βόρεια της Μινεάπολης. 

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν λίγο μετά την είδηση  του θανάτου του 20χρονου Daunte Wright (Ντάουντε Ράιτ), που πυροβολήθηκε την Κυριακή από την αστυνομία σε προάστιο της Μινεάπολης.

Η μητέρα του θύματος, είπε στα Μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος της της τηλεφώνησε καθώς τον έλεγχε η αστυνομία, και της είπε ότι τους προκάλεσε ένα αποσμητικό χώρου που κρεμόταν από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλές  πολιτείες των ΗΠΑ είναι παράνομο για τους οδηγούς να κρεμούν αντικείμενα από τον καθρέφτη, τα οποία μπορεί να εμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού.

Η εκδοχή της τοπικής αστυνομίας υποστηρίζει ότι, ένστολοι σταμάτησαν για έλεγχο ένα άτομο την Κυριακή το απόγευμα, όταν διαπίστωσαν πως υπήρχε ένταλμα για τον οδηγό.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως όταν  προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο άνδρας μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να ξεφύγει. Μια σφαίρα χτύπησε τον οδηγό, αλλά το όχημα συνέχισε να κινείται για αρκετά μέτρα μέχρι που χτύπησε σε άλλο όχημα και σταμάτησε. Ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι κάμερες των αξιωματικών έχουν καταγράψει το συμβάν. Επίσης η γυναίκα συνεπιβάτης υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι διαμαρτυρίες για την αιματηρή κατάληξη ενός  απλού περιστατικού από την αστυνομία ήταν αρχικά ειρηνικές, γρήγορα όμως μετατράπηκαν σε βίαιες.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, έσπασαν τζάμια περιπολικών, ενώ ανέβηκαν στα καπό των αυτοκινήτων της αστυνομίας προκαλώντας ζημιές.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο του συμβάντος και ήρθαν ξανά αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έριξαν στο πλήθος λαστιχένιες σφαίρες που  τραυμάτισαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους.

Η αστυνομία βλέποντας ότι η κατάσταση κλιμακώνεται κήρυξε παράνομη τη συγκέντρωση και προέτρεψε τους διαδηλωτές να γυρίσουν σπίτια τους. Από τη μεριά τους διαδηλωτές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες λεηλασίες και καταστροφές σε καταστήματα της πόλης.

Ο δήμαρχος του Μπρούκλιν, Μάικ Έλιοτ προσπάθησε από το Twitter να κατευνάσει τα πνεύματα, χωρίς αποτέλεσμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12/04/21 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις