Logo

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο οπτικό υλικό διερευνά η ΕΛ.ΑΣ - Πού εστιάζουν οι έρευνες [βίντεο]



 
 

Δύο νέα βίντεο, που εκτιμάται ότι θα εισφέρουν πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα, εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία αναζητώντας την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο.

Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αφήνοντας ανοικτά όλα τα πιθανά σενάρια, αναζητούν κάθε στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον ηθικό αυτύργό καθώς και στους φυσικούς αυτουργούς οι οποίοι εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου  «αδειάζοντας» πάνω στο δημοσιοράφο 10 σφαίρες, δύο εκ των οποίων τον έπληξαν  στο κεφάλι. 

Το Star μετέδωσε βίντεο σύμφωνα με το οποίο το σκούτερ, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, στις 14.01 την Παρασκευή πέρασε από την οδό Ερεχθείου, με αυξημένη ταχύτητα, κάτι που προκάλεσε εντύπωση στους περίοικους, αλλά χωρίς να μπορούν να φανταστούν τι θα επακολουθήσει. Λίγα λεπτά μετά βρέθηκαν στο παρκάκι όπου έστησαν το φονικό καρτέρι στον Γιώργο Καραϊβάζ.

Όλες οι κάμερες ασφαλείας από τους γύρω δρόμους βρίσκονται στο "μικροσκόπιο"  των αστυνομικών σε μία προσπάθεια να συντεθεί το παζλ της διαδρομής των φυσικών αυτουργών

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τη διαδρομή που μπορεί να ακολούθησε το μηχανάκι, εξετάζοντας εξονυχιστικά όλες τις κάμερες ασφαλείας από τους γύρω δρόμους. Ερευνούν επίσης και μαρτυρίες για την πιθανότητα οι δύο εκτελεστές να ειδοποιήθηκαν από συνεργούς τους, για την ώρα εμφάνισης του Γιώργου Καραϊβάζ στη γειτονιά του.

Ένα ζήτημα που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι είναι αν οι δύο επιβαίνοντες στο σκούτερ, που φαίνεται πως παραμόνευαν επί ώρες στη γειτονιά του δημοσιογράφου,  είχαν ή όχι συνεργούς που τους ειδοποιούσαν για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Από τα έως τώρα στοιχεία ( βίντεο, μαρτυρίες κ.λπ) που έχουν συγκεντρωθεί  προκύπτει πως μόλις ο Γιώργος Κααϊβάζ εμφανίστηκε στη γειτονιά, ψάχνοντας να παρκάρει, το σκούτερ με τους δύο δράστες  άρχισε να ανεβαίνει ανάποδα κοντινό στενό, προκειμένου να εκτελέσουν την τελευταία φάση του φονικού τους σχεδίου. 

Το ανθρωποκυνηγητό και το "άφαντο" σκούτερ

Σε άλλο βίντεο που πρόβαλε το MEGA ;έχει καταγραφεί το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν  αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δραστών από το σημείο που λίγο νωρίτερα πέρασε το σκούτερ με τους δράστες.

Γύρω στις 14:46, δηλαδή μόλις λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου,  η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει  τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό στα στενά γύρω από το σημείο της δολοφονίας,  προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες. 

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι το συμβόλαιο θανάτου για τον αστυνομικό ρεπόρτερ υλοποιήθηκε από επαγγελματίες εκτελεστες και εκφράζουν το προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ακόμα δενξ έχει βρεθεί το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές. 

Το να βρουν το δίκυκλο που χρησιμοποήσαν οι δράστες αποτελεί κομβικό σημείο για τους αξιωματικούς των Ανθρωποκτονιών . Στο πλαίσιο αυτό αναητούν και νέο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. 

Πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA  αναφέρουν ότι από το κάδρο των εμπλεκόμενων στη δολοφονία βγαίνει μία γυναίκα που αρχικά είχε θεωρηθείπως είχε σχέση με τους δράστες. Κι αυτό γιατί η γυναίκα που εμφανιζόταν σε βίντεο και αναφέρθηκε σε κάποιες καταθέσεις,  αποδείχθηκε, τελικά, πως ήταν υπάλληλος του δήμου Αλίμου.

Με προσοχή εξετάζονται και οι καταθέσεις που έχουν δώσει οι αυτόπτες μάρτυρες και κυρίως αυτές των τριών υπαλλήλων του Δήμου Αλίμου,  οι οποίοι  έκαναν κηπουρικές εργασίες στο παρκάκι όπου δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το  κινητό τηλέφωνο, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το αυτοκίνητο του  δημοσιογράφου 

Αναφορικά με την προέλευση των δύο φυσικών αυτουργών εξετάζονται και τα δύο σενάρια. Δηλαδή να διαμένουν στην Ελλάδα, ή να είναι «εισαγόμενοι», ενδεχομένως Βαλκάνιοι. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ορισμένοι αξιωματικοί παρατηρούν ότι υπάρχουν και πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία Μακρή στη Βούλα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις