Logo

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξαιτίας θρομβώσεων



 
 

Σε κοινή τους δήλωση οι αρμόδιες υπηρεσίες (CDC και FDA) προτείνουν το πάγωμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, ώστε να ερευνηθούν περαιτέρω έξι περιστατικά εμφάνισης θρομβώσεων και χαμηλών αιμοπεταλίων σε γυναίκες που έλαβαν το προϊόν της εταιρείας.

Στις ΗΠΑ, οι οποίες ακόμη δεν χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca, έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson 6,8 εκατομμύρια πολίτες.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, συνιστούμε την παύση της χρήσης αυτού του εμβολίου ως προληπτικό μέτρο» δήλωσαν οι Αν Σούτσατ, διευθύντρια του CDC, και Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του FDA.

Σύμφωνα με τους New York Times έξι γυναίκες παρουσίασαν τις συγκεκριμένες παρενέργειες περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους. Οι ηλικίες τους είναι μεταξύ 18-48. Μια γυναίκα πέθανε, ενώ ακόμη μια νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα.

Οι ανακοινώσεις πέφτουν σαν κεραυνός και στην Ε.Ε., η οποία στηρίζει πολλά στο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία εμβολιασμού στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει εντοπίσει τέσσερα σοβαρά περιστατικά ασυνήθιστων θρόμβων αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια από το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Τα περιστατικό βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Στη χώρα μας, εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι σήμερα φθάνουν οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται από τη Δευτέρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2021 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις