Logo

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία [βίντεο]



 
 

Αλλεπάλληλες ριπές πολεμικού όπλου δέχθηκαν  άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης μιας μηχανής στη Νέα Ερυθραία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στι 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Οι ειδικοί φρουροί της ΔΙ.ΑΣ. άρχισαν να καταδιώκουν μία μηχανή με δύο επιβαίνοντες από τη γέφυρα  Βαρυμπόμπης. 

Στη Λεωφόρο Θησέως, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας έβγαλε από ένα σάκο ένα πολεμικό όπλο και πυροβόλησε πολλές φορές κατά των αστυνομικών, προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν΄

Τότε οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα, προκειμένου να ανταποδώσουν τα πυρά αλλά, τελικά, δεν το έκαναν. Κι αυτό γιατί μπροστά από τη μηχανή των δραστών κινούνταν ένα Ι.Χ. με δύο άτομα και δεν ήθελαν να ρισκάρουν τον τραυματισμό αθώων πολιτών, όπως σημειώνει το lawnorder.gr. 

Τα άτομα που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα και τα οποία φορούσαν κράνη και κουκούλες τύπου “full face” εκμεταλλεύτηκαν τη σπουδή που επέδειξαν οι ειδικοί φρουροί ώστε να μην τραυματιστούν οι διερχόμενοι πολίτες και διέφυγαν της καταδίωξης.

Σημειώνεται, ότι στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με περιπολικά και μοτοσικλέτες και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Για το σοβαρό περιστατικό μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Όπως είπε, οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακολούθησαν ένα “ύποπτο” μηχανάκι και ξαφνικά δέχθηκαν πυρά από «μακρύκαννο πολεμικό όπλο». Εξήγησε πως οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, προκειμένου να μην τραυματιστεί κάποιος πολίτης, ενώ επεσήμανε πως στην περιοχή δεν υπήρχαν στόχοι για ενδεχόμενη ληστεία (π.χ. πρατήριο καυσίμων).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις