Logo

Τέσσερις τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους



 
 

wml_10-2-2011Λίγο πολύ, όλοι μας γνωρίζουμε τις τροφές που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας, όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια δίαιτα. Φυσικά, τα θαύματα ποτέ δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη, ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές και ποτά μπορούν να διευκολύνουν την απώλεια κιλών.

 

Δοκιμάστε λοιπόν να ενσωματώσετε τις παρακάτω τροφές στο διαιτολόγιό σας :

 

1. Καρύδια: Αν και είναι πλούσια σε θερμίδες, τα καρύδια περιέχουν πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που θα σας κρατήσουν χορτάτους. Δοκιμάστε μια μικρή χούφτα (10-12 καρύδια) ως απογευματινό σνακ, ή ρίξτε λίγα στη μεσημεριανή σας σαλάτα. Η κατανάλωση καρυδιών σε τακτική βάση, μπορεί επίσης να βοηθήσει και στη μείωση της χοληστερόλης.

2. Πράσινο Τσάι:  Πρόσφατες κλινικές μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ενώσεις που περιέχονται στο τσάι - οι λεγόμενες  κατεχίνες - αυξάνουν τον μεταβολισμό, βοηθώντας το σώμα να κάψει λίπος πιο γρήγορα. Αν μάλιστα το πιείτε χωρίς να προσθέσετε γάλα ή ζάχαρη, το τσάι δεν έχει καθόλου θερμίδες.

3. Δημητριακά ολικής άλεσης:  Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να τα χωνέψουμε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. 

4. Καρπούζι: Τα φρούτα και τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό - όπως είναι το μαρούλι, το πεπόνι και τα αγγούρια - σας γεμίζουν με λιγότερες θερμίδες, ενώ οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2011 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις