Logo

Πέθανε η Ιταλίδα ερμηνεύτρια Μίλβα [βίντεο]



 
 

Η Μίλβα, η  κορυφαία Ιταλίδα ερμηνεύτρια, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στο Μιλάνο,

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η κόρη της, Μαρτίνα, τονίζοντας ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη εδώ και καιρό.

Η La Repubblica  αποχαιρετά την Ιταλίδα ερμηνεύτρια γράφοντας στον τίτλο της:" Αντίο στη Μίλβα, στην "Κόκκινη"του ιταλικού τραγουδιού που αγαπούν οι σκηνοθέτες και συνθέτες. 

Η ιτάλική εφημερίδ;, μάλιστα, επισημαίνει ότι η Μίλβα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ιταλικής μουσικής, μαζί με την Μίνα και την Ορνέλα Βανόνι.

Στο ίδιο πνεύμα και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση και αναφέρονται στις συνεργασίες της με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε, Φράνκο Μπατιάτο και Τζόρτζιο Στρέλερ.

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας της η Μίλβα τραγούδησε στο Μιλάνο κοντά στον σκηνοθέτη Τζιόρτζιο Στρέλερ στην «Όπερα της Πεντάρας» των Μπέρολτ Μπρέχτ και Κουρτ Βάιλ. «Το θέατρο είναι το πάθος μου, θυμάται η ιταλίδα ντίβα. Αγαπώ τα ποιήματα του Μπέρτολτ Μπερχτ και τη μουσική του Κουρτ Βάιλ ή του Χανς Άισλερ. Παρουσίασε την «Όπερα της Πεντάρας» στην Ιταλία και τη Γαλλία».

Μέσα από την συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο και το τραγούδι «Θάλασσα» η Μίλβα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή και στην Ελλάδα. Αρκετά χρόνια νωρίτερα είχε προηγηθεί μια συνεργασία της διάσημης ιταλίδας τραγουδίστριας με τον Μίκη Θεοδωράκη στον δίσκο “Von Tag zu Tag“ («Από μέρα σε μέρα»), στον οποίο η Μίλβα τραγουδούσε στα γερμανικά γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Έλληνα συνθέτη, που την καθιέρωσαν στη Γερμανία και ως ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού.

Το 2010 η ίδια είχε γράψει: «Μετά από πενήντα χρόνια αδιάκοπης δραστηριότητας, χιλιάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τουλάχιστον στο μισό πλανήτη, εκατό δίσκους σε επτά διαφορετικές γλώσσες, αποφάσισα να βάλω μια τελεία στην καριέρα μου».

Ταλέντο του κινηματογράφου, της ελαφριάς μουσικής (με έντεκα συμμετοχές στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο) και του θεάτρου, η Ιταλία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Μίλβα με τον δέοντα σεβασμό.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις