Logo

Εισαγγελική έρευνα μετά από τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του



 
 

Έρευνα διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτ. Παπαγεωργακοπούλου μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι ετοιμαζόταν σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να διαπιστωθεί αν και από ποια πρόσωπα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην Ασφάλεια, όπου αναμένεται να ξεκινήσει τον κύκλο των ερευνών λαμβάνοντας κατάθεση από τον Κ. Βαξεβάνη.

Διαβάστε τι ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης: Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία

ΕΣΗΕΑ: Να πέσει άπλετο φως στις καταγγελίες

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστσή της στον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής κατήγγειλε ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Ένωση απαιτεί άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, ενώ αιτείται την προστασία του Κώστα Βαξεβάνη. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την υπόθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος προχώρησε σε αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Απαιτούμε άμεσα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν τις καταγγελίες του Κ. Βαξεβάνη και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ζητάμε την προστασία του συνάδελφου, ενώ για την υπόθεση η Ένωση Συντακτών θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Χρυσοχοΐδης: Λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας

Για τις καταγγελίες Βαξεάνη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε τα εξής:

«Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις