Logo

Ο ΔΣΑ ζητά την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων μετά το Πάσχα



 
 

Προκλητική και απαξιωτική, χαρακτηρίζει ο ΔΣΑ τη στάση της Πολιτείας έναντι της Δικαιοσύνης και των συλλειτουργών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει πως “...είναι αδιανόητο η Δικαιοσύνη να αντιμετωπίζεται ως υποδιαίρεση ή παρακολούθημα του επισιτισμού, του λιανεμπορίου ή του τουρισμού” και για αυτό το λόγο ζητά την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων αμέσως μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα οι δικηγόροι απαιτούν:

α) Να επανεκκινήσουν όλες οι διαδικασίες στα πολιτικά δικαστήρια με χρονικό καταμερισμό του πινακίου.

β) Να διεξάγονται χωρίς περιορισμούς (παραγραφής κ.λπ) οι ποινικές δίκες, με ειδική πρόνοια για τις πολυπρόσωπες δίκες, ώστε να εξασφαλιστούν όροι υγειονομικής προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

γ) Οι διοικητικές υποθέσεις να εκδικάζονται χωρίς να απαιτούνται δηλώσεις (παράστασης) από όλους τους διαδίκους, για τη διεξαγωγή της δίκης.

δ) Να εξασφαλιστεί ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός όλων των δικαστικών υπαλλήλων, δικηγόρων και δικαστών και εισαγγελέων, χωρίς διακριτική μεταχείριση και εξαιρέσεις.

ε) Να προστεθούν τουλάχιστον δύο εμβόλιμες δικάσιμοι εντός του Ιουνίου, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην εκδίκαση των ματαιωθεισών υποθέσεων.

στ) Να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, τα οποία υπολειτουργούν, και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των δικηγόρων.

ζ) Να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των γραμματειών των δικαστηρίων σε κυλιόμενη βάση, για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων.

Τέλος ο ΔΣΑ εμμένει “στη διεκδίκηση της πλήρους οικονομικής στήριξης του κλάδου από την Κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει εγκαταλείψει τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων ουσιαστικά αβοήθητη μετά από 14 μήνες αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις