Logo

Φωτοβολταϊκά: αιτήσεις για τα νησιά



 
 

fwtovoltaika_10-02-2011Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη  η υποβολή αιτήσεων για  φωτοβολταϊκά ισχύος ως 150 kWp στα 28 διασυνδεδεμένα νησιά (Εύβοια, Άνδρος, Τήνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σαμοθράκη, Θάσος, Αμουλιανή, Κέα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα, Ελαφόνησος, Σαλαμίνα, Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός και Ζάκυνθος).

Για κάθε νησί προβλέπεται ένα συγκεκριμένο περιθώριο ισχύος, πέραν του οποίου δεν θα γίνονται αποδεκτές νέες αιτήσεις. Σημειώνεται δε πως μετά το πέρας εξαμήνου, οι αιτήσεις που δεν θα έχουν προχωρήσει θα αποσύρονται και θα “ανοίγει” περιθώριο ισχύος για νέες.

Στο περιθώριο ισχύος κάθε διασυνδεδεμένου νησιού συμπεριλαμβάνεται και η ισχύς των μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων του Ειδικού Προγράμματος που λειτουργούν ή πρόκειται να εγκατασταθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης πρέπει να γνωρίζουν ότι:

- Αιτήσεις υποβάλλονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα (για κάθε αίτηση, φορέας του έργου δεν μπορεί να είναι περισσότερα από ένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

- Αιτήσεις από υπό σύσταση εταιρείες δεν γίνονται δεκτές.

- Όλες οι αιτήσεις σύνδεσης θα κατατίθενται στις αρμόδιες ανά διασυνδεδεμένο νησί Περιοχές ΔΕΗ και όχι στις Διευθύνσεις Περιφερειών ΔΕΗ, ανεξάρτητα από το ύψος της αιτούμενης ισχύος του σταθμού, με ταυτόχρονη καταβολή ποσού έναντι των δαπανών διαχείρισης και εξέτασης του αιτήματος, κατ΄ αντιστοιχία με την ισχύ του σταθμού.

- Για την υποβολή των αιτήσεων θα χρησιμοποιούνται τα αντίστοιχα έντυπα αίτησης που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της ΔΕΗ, ανάλογα με την ισχύ (έως 100 kW ή άνω των 100 kW) και τη θέση εγκατάστασης του σταθμού (επί γηπέδου ή επί κτιρίου).

- Δεν θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις σύνδεσης από διαφορετικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για περισσότερους του ενός φωτοβολταϊκούς σταθμούς επί του αυτού ακινήτου, με κατάτμησή του μέσω μίσθωσης ή πώλησης επιμέρους τμημάτων του.

Επίσης δεν θα γίνονται δεκτές πολλαπλές αιτήσεις σε όμορα ακίνητα που υποβάλλονται υπό τη μορφή εμφανώς παρεμφερών, ή εναλλασσόμενων εταιρικών σχημάτων.

Μεμονωμένες αιτήσεις επί ομόρων ακινήτων διαφορετικής ιδιοκτησίας μπορούν να γίνονται αποδεκτές, υπό την επιφύλαξη της εξακρίβωσης της μη συσχέτισής τους κατά την φάση της εξέτασης.

- Δεν θα γίνονται δεκτές πολλαπλές αιτήσεις σύνδεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε κτίρια και στέγαστρα (δεκτή η εγκατάσταση ενός μόνο σταθμού ανά στέγη).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: econews


Τελευταίες Ειδήσεις