Logo

Ηλεία: Από αερόστατο ευχών η μεγάλη φωτιά στη Σμέρνα Ζαχάρως; [βίντεο+φωτο]



 
 

Εκατό στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη στην περιοχή της Σμέρνας Ζαχάρως από φωτιά που ξεκίνησε λίγο πριν της 22:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 

Η φωτιά από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα έχει πλέον οροθετηθεί εξωτερικά και η προσπάθεια των πυροσβεστών σηνεχίζεται για να τεθεί υπό έλεγχο. 

Όπως σημειώνει το ilialive.gr,  η πυρκαγιά στη Σμέρνα ήταν ορατή και από τον Πύργο, ενώ όσοι την αντιλήφθηκαν θυμήθηκαν τις δραματικές στιγμές της 24ης Αυγούστου 2007 τότε που ολόκληρος ο Λαπίθας είχε λαμπαδιάσει. 

Με βάση τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες που είχαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπήρεσίας  η φωτιά είναι πιθανό να πρκλήθηκε από αερόστατο ευχών που παρασύρθηκε από τον άνεμο και κατέπεσε στην περιοχή της Σμέρνας. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα δύσβατη και με επικίνδυνο ανάγλυφο για να περάσει κάποιος ιδιαίτερα τη νύχτα.

Ωστόσο το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αρκετή δουλειά για να ερευνήσει την υπόθεση.

Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν επιστρατευθεί υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και δεν απειλείται κάτι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. .

fotia smerna new 8

fotia smerna new 9

fotia smerna new 10

fotia smerna new 11

fotia smerna new 12

fotia smerna new 13

fotia smerna new 14

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις