Logo

Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων: Εμβολιασμός όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης για ασφαλή δικαστήρια



 
 

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων απευθύνει ισχυρές συστάσεις προς όλους τους δικηγόρους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό, ώστε κατά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων να είναι μειωμένος ο κίνδυνος νόσησής τους από τον κορονοϊό.  

Χαρακτηριστικά, στην τελευταία της απόφαση η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνει: 

«Η ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων επιβάλει τον εμβολιασμό όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης (δικηγόρων, δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων) και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών και άλλων μέτρων (rapid tests, self-test, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά υγρά , παρουσία αστυνομικής δύναμης κ.λπ).

Με δεδομένο ότι πλέον είναι δυνατός ο προγραμματισμός του εμβολιασμού όλων σχεδόν των ηλικιακών ομάδων, η Ολομέλεια προβαίνει σε ισχυρή σύσταση προς όλους τους συναδέλφους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.»

Παράλληλα, στην ίδια απόφασή της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων τάσσεται υπέρ της άμεσης και πλήρους λειτουργίας της Δικαιοσύνης με όρους υγειονομικής και δικονομικής ασφάλειας, επισημαίνοντας΅

«Η άμεση και πλήρης λειτουργία της Δικαιοσύνης με όρους υγειονομικής και δικονομικής ασφάλειας αποτελεί πάγια θέση του δικηγορικού σώματος, καθώς η Δικαιοσύνη αποτελεί βασική λειτουργία της Πολιτείας και πυλώνα του κράτους δικαίου. Δεν νοείται αναστολή της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον, όταν κλάδοι της οικονομίας επαναλειτουργούν. Η λειτουργία των Δικαστηρίων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως παρακολούθημα της εστίασης, του λιανεμπορίου ή του τουρισμού.» 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις